Η σύνδεση του Alexander College με την κοινωνία, αποτελεί μαζί με τη διδασκαλία, δύο από τους βασικούς πυλώνες που συμπληρώνουν τη φιλοσοφία του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Η διεύθυνση και το ακαδημαϊκό προσωπικό, προβάλλουν τη φιλοσοφία του εκπαιδευτικού ιδρύματος, που είναι παράλληλα η καλλιέργεια του υψηλού αισθήματος ευθύνης και προσφοράς, μέσα από σειρά δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται συγκεκριμένες δράσεις, όπως η διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και η παραχώρηση υποτροφιών που ενισχύουν την κοινωνική προσφορά.

Ολοκληρώνοντας 30 χρόνια λειτουργίας, το εκπαιδευτικό ίδρυμα προσέφερε τη δυνατότητα μέσω διαγωνισμού, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020 – 21, δύο υποψήφιοι να κερδίσουν υποτροφίες πλήρους κάλυψης διδάκτρων, σε οποιοδήποτε κλάδο επιθυμεί ο νικητής να εγγραφεί, σε Λάρνακα ή Πάφο. Ο διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά και ολοκληρώθηκε στα τέλη Αυγούστου.

Νικητές είναι η Άντρεα Μίσιη, η οποία θα ξεκινήσει τις σπουδές της στον πτυχιακό κλάδο Φωτογραφίας και ο Χρυσοβαλάντης Γεωργίου, ο οποίος θα σπουδάσει Computer Science with Gaming Development.