Το Graphic Stories καλεί όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους να λάβουν μέρος στο διεθνή διαγωνισμό αφίσας με τίτλο “Ανεκτικότητα. 

Ο διεθνής διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, GraphicStories, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 18-20 Μαρτίου 2022.

Από την εποχή του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, η ανεκτικότητα προβάλει ως αναγκαίο χαρακτηριστικό για την ομαλή συνύπαρξη των ανθρώπων και αποτελεί απόρροια των ανθρωποκεντρικών ιδεών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της ισονομίας και των διαχρονικών αγώνων για εξάλειψη κάθε είδους διακρίσεων, κοινωνικών, φυλετικών, εθνικιστικών, για την ελευθερία του λόγου και της σκέψης.

Η ανεκτικότητα αφορά την προθυμία μας να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να σκέφτονται, να εκφράζονται και να δρουν ακόμη και με τρόπους οι οποίοι δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Η ανεκτικότητα στο κάθε τι διαφορετικό, σε άλλες σκέψεις ή απόψεις, έχει ως απώτερο στόχο τη δημιουργική προσέγγιση και την πρόοδο, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η ανεκτικότητα αποτελεί το εφαλτήριο για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τις κάθε είδους διακρίσεις και κοινωνικές ανισότητες. Είναι ταυτόχρονα ο θεμέλιος λίθος για την καλλιέργεια του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της συναίνεσης και το αντίδοτο στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό καλούνται να οπτικοποιήσουν τις σκέψεις, τις ιδέες και τον προβληματισμό τους αναφορικά με το θέμα του διαγωνισμού που είναι: “Ανεκτικότητα”. Οι αφίσες που θα δημιουργήσουν θα πρέπει να προβάλουν το γεγονός ότι ανεκτικότητα αποτελεί μια σημαντική ηθική αρετή που εμπνέει όχι μόνο τον σεβασμό της διαφορετικότητας και την αποδοχή της, αλλά ταυτόχρονα και μια στάση ζωής που μπορεί να συμβάλλει τόσο στην ατομική ευτυχία και ευημερία, όσο και στην αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Γης.

 1. Διεθνής Διάκριση για Επαγγελματίες Σχεδιαστές Οπτικής Επικοινωνίας

Δώρο για 1ο Νικητή

Πακέτο Γραμματοσειρών Parachute
Δωροθέτης: Parachute Typefoundry

 1. Διεθνής Διάκριση για φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  [Πανεπιστήμιο ή Κολλέγιο] Οπτικής Επικοινωνίας.

Δώρο για 1ο Νικητή

Πακέτο Γραμματοσειρών Parachute
Δωροθέτης: Parachute Typefoundry

 1. Κυπριακή Διάκριση για φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  [Πανεπιστήμιο ή Κολλέγιο] Οπτικής Επικοινωνίας.

Δώρο για 1ο Νικητή

Mία πλήρης (full) υποτροφία σπουδών σε οποιοδήποτε μεταπτυχιακό κλάδο επιθυμεί ο νικητής
Δωροθέτης: Alexander College

Δώρο για 2ο Νικητή

A scholarship of 30% for the postgraduate program MA in Visual Arts
Δωροθέτης: Frederick University

 1. Κυπριακή Διάκριση για Μαθητές Λυκείου και Τεχνικής Σχολής

Δώρο για 1ο Νικητή

Mία πλήρης (full) υποτροφία σπουδών σε οποιοδήποτε προπτυχιακό κλάδο επιθυμεί ο νικητής
Δωροθέτης: Alexander College

Δώρο για 2ο Νικητή

A scholarship of 30% for the undergraduate program BA in Visual Communication
Δωροθέτης: Frederick University

Κάθε διαγωνιζόμενος έχει το δικαίωμα να υποβάλει έως και δύο [2] αφίσες.
Η υποβολή έργων μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μόνο μέσω
email από 10 Ιουλίου έως 30 Νοεμβρίου 2021.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 1. Διαστάσεις: Το θέμα πρέπει να είναι κάθετα σχεδιασμένο [πορτρέτο] και να παραδίδεται ως ψηφιακό αρχείο. Οι διαστάσεις πρέπει να είναι 50x70cm.
 2. Μορφή / Ανάλυση: 300dpi, CMYK, .jpg.
 3. Προαπαιτούμενο είναι να υποδείξετε τον τίτλο του διαγωνισμού στα αγγλικά “Tolerance” και το ΝΕΟ λογότυπο “Graphic Stories” σε κάποιο μέρος της αφίσας.
 4. Kατεβάστε το ΝΕΟ λογότυπο του Graphic Stories, όπως ακολουθεί.
 5. Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει έως και δύο [2] αφίσες.
 6. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε και να επισυνάψετε, μαζί με την αφίσα σας, τη φόρμα συμμετοχής.

Διαδικασία Υποβολής Συμμετοχών

The submission of the projects starts on the 10th of July and will end on the 30th of November 2021.

Οι συμμετοχές πρέπει να σταλούν στο e-mail: gsccontest.pr@gmail.com αναγράφοντας στο θέμα του e-mail την κατηγορία συμμετοχής όπως ακολουθεί:
1. Διεθνής συμμετοχή: επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας
2. Διεθνής συμμετοχή: φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οπτικής επικοινωνίας
3. Κυπριακή συμμετοχή: φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οπτικής επικοινωνίας
4. Κυπριακή συμμετοχή: μαθητές γυμνασίου και τεχνικού σχολείου

Οι σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο συμμετέχουν ταυτόχρονα, με την ίδια αφίσα και στις δύο κατηγορίες [2, 3].
Κάθε αρχείο θα πρέπει να ονομάζεται σύμφωνα με το σχήμα “χώρα_όνομα_επίθετο_τίτλος διαγωνισμού” καθώς και την επέκταση αρχείου.

Το email, πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες: 
1.
Θέμα: να περιλαμβάνει τον τίτλο «6ος Διαγωνισμός GSC – Ανεκτικότητα» και την κατηγορία στην οποία υποβάλλεται το έργο όπως αναφέρεται παραπάνω.
2. Την αφίσα: 50x70cm, 300dpi, CMYK, .jpg.
3. Το πλήρες έντυπο συμμετοχής.
4. Το αρχείο να μην ξεπερνάει τα 25MB ώστε να επισυνάπτεται μέσα στο email. Να μη γίνεται χρήση εξωτερικού συνδέσμου.
5. Την ακόλουθη δήλωση: «Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του έργου μου είναι πρωτότυπα και δεν περιλαμβάνουν πνευματική ιδιοκτησία τρίτων. Με τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό αποδέχομαι τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού και παραχωρώ τα δικαιώματα της δωρεάν χρήσης της δουλειάς μου στους διοργανωτές της Graphic Stories Cyprus Ltd”.

Όροι

 1. Συμμετοχές που ΔΕΝ έχουν συμπληρώσει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες ή δεν τηρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού ΔΕΝ θα θεωρούνται έγκυρες.
 2. Η δημόσια προβολή των υποβληθέντων έργων δεν επιτρέπεται πριν από την ανακοίνωση των νικητών.
 3. Οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες θα ανακοινωθούν δημόσια την ημέρα έναρξης της έκθεσης.
 4. Οι συμμετοχές των οποίων το περιεχόμενο μπορεί να θεωρηθεί επιθετικό ή προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα του διαγωνισμού δεν θα θεωρούνται έγκυρες.
 5. Οι νικητές και οι διακεκριμένοι σχεδιαστές παραχωρούν το δικαίωμα δωρεάν χρήσης του έργου τους στους διοργανωτές του Graphic Stories, με την υπογραφή του συμμετέχοντα.
 6. Τα βραβεία θα δοθούν στους νικητές απευθείας από τους χορηγούς μας.
 7. Το κόστος αποστολής των αναμνηστικών επάθλων του διαγωνισμού δεν συμπεριλαμβάνεται.
 8. Οι διοργανωτές και η κριτική επιτροπή διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν το διαγωνισμό.
 9. Τα υποβληθέντα έργα δεν πρέπει να περιέχουν προσωπικά στοιχεία των σχεδιαστών.
 10. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας για τον Διεθνή Διαγωνισμό.
  Φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μαθητές λυκείου και τεχνικές σχολές για τον Κυπριακό Διαγωνισμό.
 11. Οι συμμετέχοντες, οι δημιουργικοί συντελεστές και τα μέλη της κριτικής επιτροπής Graphic Stories δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.
  Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για τους εθελοντές.
 12. Οι αφίσες πρέπει να είναι πρωτότυπες και να μην έχουν συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό ή να έχουν δημοσιευθεί στα μέσα επικοινωνίας για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
 13. Κατά την επιτυχή ηλεκτρονική υποβολή των έργων αποστέλλεται αυτόματη ενημέρωση.
 14. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την επιλογή των 50 αφισών, θα αποσταλεί ενημέρωση ΜΟΝΟ στους διακριθέντες συμμετέχοντες.
Διευκρινίσεις από το Alexander College σχετικά με τις Υποτροφίες

Η Διεύθυνση του ακαδημαϊκού ιδρύματος Alexander College, αποφάσισε όπως για τον επόμενο διαγωνισμό του Graphic Stories παραχωρήσει 2 πλήρεις [full] υποτροφίες. Στην κατηγορία Μαθητών Κύπρου, παραχωρείται μία πλήρης [full] υποτροφία σε οποιοδήποτε πτυχιακό κλάδο επιθυμεί ο νικητής και στην κατηγορία Φοιτητών Κύπρου, παραχωρείται μία πλήρης [full] υποτροφία σε οποιοδήποτε μεταπτυχιακό κλάδο επιθυμεί ο νικητής.

Προπτυχιακό
Όροι και προϋποθέσεις

 • η κατοχή Απολυτηρίου Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής
 • οι συμμετέχοντες να μην είναι κάτοχοι πτυχίου ή άλλου συναφή ακαδημαϊκού τίτλου
 • η υποτροφία ισχύει για τους πτυχιακούς κλάδους σπουδών του Alexander College που προσφέρονται σε Λάρνακα και Πάφο
 • οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι λήπτες της κρατικής χορηγίας σύμφωνα με τα κριτήρια που ανακοινώνει το υπουργείο οικονομικών

Μεταπτυχιακό
Όροι και προϋποθέσεις

 • η κατοχή Απολυτηρίου Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής
 • οι συμμετέχοντες να είναι κάτοχοι πτυχίου ή άλλου συναφή ακαδημαϊκού τίτλου
 • η υποτροφία ισχύει για τους μεταπτυχιακούς κλάδους σπουδών του Alexander College που προσφέρονται σε Λάρνακα και Πάφο
 • οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι λήπτες της κρατικής χορηγίας σύμφωνα με τα κριτήρια που ανακοινώνει το υπουργείο οικονομικών
Διευκρινίσεις από το Πανεπιστήμιο Frederick σχετικά με τις Υποτροφίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Frederick αποφάσισε να παραχωρήσει στους νικητές του 6ου διεθνή διαγωνισμού αφίσας του Graphic Stories Cyprus, με θέμα “Tolerance”, υποτροφίες για σπουδές στη Σχολή Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου.

Όροι και προϋποθέσεις

 • Η υποτροφία για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ισχύει για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος με την προϋπόθεση ότι ο ενδιαφερόμενος θα εγγραφεί σε πρόγραμμα πλήρους φοίτησης 60 πιστωτικών μονάδων (ECTS).
 • Από το δεύτερο έτος σπουδών ο φοιτητής / φοιτήτρια μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα “Υποτροφίες κατά τη διάρκεια της φοίτησης” του Πανεπιστημίου Frederick και να διεκδικήσει υποτροφία με βάση την επίδοσή του / της στο Πανεπιστήμιο.
 • Η υποτροφία για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ισχύει για όλη την διάρκεια των σπουδών.
 • Οι υποτροφίες ισχύουν εφόσον οι υποψήφιοι πληρούν τα κριτήρια εισδοχής – ανάλογα του προγράμματος σπουδών. Δεν μεταβιβάζονται σε άλλα πρόσωπα και δεν μπορούν να συνδυαστούν με οποιοδήποτε άλλο σχέδιο μείωσης διδάκτρων.
Οι 50 καλύτερες αφίσες θα εκτεθούν στην αντίστοιχη έκθεση
που θα εγκαινιαστεί μετά το τέλος των διαλέξεων του Συνεδρίου.