Το τμήμα Μόδας υποδέχτηκε τον Petr Bucher, εκπρόσωπο ενός Γερμανικού εργοστασίου κατασκευής ρούχων ένδυσης με έδρα τη Πορτογαλία.

Ο κύριος Petr Bucher ταξίδεψε στην Κύπρο αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη διάλεξη που έδωσε στους φοιτητές Μόδας του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Είχαν την εξαιρετική αυτή ευκαιρία να μάθουν και να εκπαιδευτούν από τον ίδιο για θέματα που σχετίζονται άμεσα με την επαγγελματική τους πορεία, να κερδίσουν από την εμπειρία του στο χώρο, αλλά και από τις γνώσεις του.

Κάποια από τα θέματα που συζήτησαν είναι τα παρακάτω:

-Διαδικασία παραγωγής σε ένα εργοστάσιο παγκόσμιας εμβέλειας. Από το σχέδιο μέχρι την παράδοση στον πελάτη του τελικού προϊόντος.

– Τί είναι απαραίτητο να γνωρίζει ένας νεαρός σχεδιαστής σε τεχνικό επίπεδο για να μπορέσει:

1) να εργαστεί σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον διεθνούς εμβέλειας

2) πώς μπορεί να ξεκινήσει το δικό του brand  ούτως ώστε να εναρμονιστεί στις σημερινές ανάγκες του καταναλωτή και

3) πώς να διαλέγει τα κατάλληλα υφάσματα που θα εξυπηρετούν τόσο τη φιλοσοφία του ίδιου του του brand, αλλά και τις ενδυματολογικές ανάγκες των πελατών του.

Οι φοιτητές είχαν επίσης την ευκαιρία να μάθουν τους διάφορους σωματότυπους και πώς μπορούν να πετύχουν την καλύτερη δυνατή εφαρμογή για τον κάθε τύπο σώματος.

Ο κύριος Bucher μίλησε, επίσης, για την επίδραση της πανδημίας και πόσο αυτή επηρέασε τον τρόπο αλλά και τις ενδυματολογικές, πλέον ανάγκες του καταναλωτή.

 Ως κολλέγιο είχαμε τη μοναδική ευκαιρία Παγκύπρια, να καταλήξουμε σε μια συνεργασία χρήσιμη και ωφέλιμη για την επαγγελματική πορεία των φοιτητών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, για κάθε ακαδημαϊκό έτος, θα δίδεται μία θέση για πρακτική άσκηση στην επιχείρηση που εκπροσωπεί ο κ. Bucher, στη φοιτήτρια που θα εξασφαλίσει την υψηλότερη βαθμολογία στο Fashion Show των φοιτητών που διοργανώνεται στην ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Δίνεται, λοιπόν, η ευκαιρία στον απόφοιτό μας να ταξιδέψει στην Πορτογαλία για 4 μέρες (όλα τα έξοδα πληρωμένα) και να παρακολουθήσει από κοντά την διαδικασία παραγωγής (σε όλα τα στάδια).

Επίσης, το εργοστάσιο θα προσφέρει στους φοιτητές, υφάσματα εξαιρετικής ποιότητας για τις ανάγκες των projects τους.