Βασικές Πληροφορίες

Τίτλος ΠρογράμματοςBachelor of Design με Ειδίκευση στη Μόδα
ΠτυχίοAlexander College
Αξιολόγηση/ ΠιστοποίησηΦορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε)
ΕπίπεδοΠτυχίο (Bachelor’s)
ΦόιτησηΠλήρης Φοίτηση
Πιστωτικές Μονάδες (ΕCTS)240
Διάρκεια φοίτησης4 χρόνια
Κριτήρια ΕισδοχήςΒλ. ‘Κριτήρια Εισδοχής’ πιο κάτω
ΕγκαταστάσειςAlexander College Λάρνακα
Γλώσσα ΔιδασκαλίαςΑγγλικά
Δίδακτρα€6950 / το χρόνο
Κρατική ΧορηγίαΜέχρι €3417 ανά έτος
Ημερομηνία ΈναρξηςΣεπτέμβριος

Βασικές Πληροφορίες

Τίτλος ΠρογράμματοςBachelor of Design με Ειδίκευση στη Μόδα
ΠτυχίοAlexander College
Αξιολόγηση/ ΠιστοποίησηΦορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε)
ΕπίπεδοΠτυχίο (Bachelor’s)
ΦόιτησηΠλήρης Φοίτηση
Πιστωτικές Μονάδες (ΕCTS)240
Διάρκεια φοίτησης4 χρόνια
Κριτήρια ΕισδοχήςΒλ. ‘Κριτήρια Εισδοχής’ πιο κάτω
ΕγκαταστάσειςAlexander College Λάρνακα
Γλώσσα ΔιδασκαλίαςΑγγλικά
Δίδακτρα€6950 / το χρόνο
Κρατική ΧορηγίαΜέχρι €3417 ανά έτος
Ημερομηνία ΈναρξηςΣεπτέμβριος

Εισαγωγή

Η μόδα αποτελεί μία τεράστια βιομηχανία η οποία αναπτύσσεται συνεχώς και χρειάζεται δημιουργικούς, ταλαντούχους σχεδιαστές με γούστο και φρέσκια προοπτική. Το πρόγραμμα αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας και να αναθεωρήσετε τη σημασία της μόδας στη σύγχρονη εποχή. Θα αποκτήσετε μοναδικές γνώσεις σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας, όπως είναι ο σχεδιασμός υφασμάτων, η ανάπτυξη και κατασκευή των δικών σας κολλεξιόν και η δημιουργία εικόνων σχετικών με το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και δημοσιεύσεων.   Θα έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε σε στούντιο με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Μία ευρεία εισαγωγή στη Μόδα, στα υφάσματα και στην επικοινωνία από το πρώτο κιόλας διάστημα της φοίτησής σας, θα σας παρέχει όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες που θα οδηγήσουν μέχρι το τέλος του προγράμματος στην δημιουργία άρτιων κολλεξιόν και εκδόσεων, έτοιμων για τη βιομηχανία.

FASHION PORTFOLIO>

Πατήστε εδώ για να δείτε την δουλειά των φοιτητών μας.

Διδασκαλία

Το πρόγραμμα προσφέρει ποικίλες εμπειρίες, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να αυξήσουν την ικανότητά σας να μαθαίνετε και για να αναπτύξουν την κριτική σας σκέψη. Η διδασκαλία διεξάγεται μέσω διαλέξεων, πρότζεκτ, σεμιναρίων και ομαδικών ή ατομικών παρουσιάσεων. Θα έχετε την ευκαιρία να συνεργαστείτε σε ομαδικά πρότζεκτ, προσφέροντας αμφότεροι γνώσεις και εμπειρίες στους συμφοιτητές σας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, θα παρακολουθείτε διαλέξεις και σεμινάρια μαζί με φοιτητές από άλλα τμήματα, προκειμένου να μάθετε να προσεγγίζετε κριτικά τη δουλειά σας και την δουλειά των άλλων. Παράλληλα, μ’ αυτό τον τρόπο προωθείται και μία κουλτούρα συνεργατικότητας ανάμεσα στις κατευθύνσεις του προγράμματος. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος αναμένεται ότι θα έχετε πλήρη επίγνωση του επαγγελματικού τομέα που επιλέξατε να σπουδάσετε.

Αξιολόγηση

Για τους σκοπούς αξιολόγησης, χρησιμοποιείται μία ποικιλία από μεθόδους, όπως η ολοκλήρωση πρότζεκτ, η συγγραφή εκθέσεων, οι ομαδικές παρουσιάσεις και οι παρουσιάσεις των δημιουργιών σας. Δεν υπάρχουν γραπτές εξετάσεις. Μέρος της αξιολόγησης σας αποτελεί η γραπτή κριτική αξιολόγηση της δουλειά σας και η σύνδεσή της με το ευρύτερο πλαίσιο του χώρου της Μόδας.

Εγγραφή και Διάρκεια Φοίτησης

Είναι ένα τετραετές πρόγραμμα πλήρους φοίτησης. Κάθε ακαδημαϊκό έτος ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του μήνα Οκτωβρίου ή σε ορισμένες περιπτώσεις, την τελευταία εβδομάδα του μήνα Σεπτεμβρίου και διαρκεί 32 εβδομάδες. Οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν μέχρι και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Συστήνεται ωστόσο η έγκαιρη εγγραφή καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Κριτήρια Εισδοχής

Εξαιτίας της δημιουργικής φύσης του συγκεκριμένου προγράμματος, στα κριτήρια εισδοχής λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η προϋπάρχουσα εργασιακή εμπειρία στο χώρο, καθώς και η ποιότητα του πορτφόλιο που θα παρουσιάσετε. Οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε συνδυασμό με τα κίνητρα που θα θέσετε, θεωρούνται ως δείχτες πρόβλεψης της μελλοντικής σας επαγγελματικής επιτυχίας.  Κατά την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπεριλάβετε στην αίτησή σας λεπτομέρειες σχετικά με την εργασιακή σας εμπειρία και τα προσόντα σας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του ακαδημαϊκού έτους που επιθυμούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα. Θα πρέπει, επίσης, να προσκομίσουν Απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης ή Δίπλωμα/Πιστοποιητικό Προετοιμασίας (Foundation) ή αντίστοιχο πιστοποιητικό. Απαραίτητο είναι και το πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

Ολοκλήρωση Σπουδών

Το πρόγραμμα διαρκεί τέσσερα χρόνια και αποτελείται από 37 μαθήματα. Για να αποκτήσετε το πτυχίο αυτό, θα πρέπει να ολοκληρώσετε όλα τα μαθήματα για να διασφαλίσετε τις απαιτούμενες 240 πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Τομείς Εργοδότησης

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι το ιδανικό για να σας προετοιμάσει για μία καριέρα στον χώρο της μόδας. Πολλοί από τους απόφοιτούς μας εργάζονται ως σχεδιαστές, στυλίστες, εκδότες, ή ασχολούνται με την ανάπτυξη προϊόντων, τη δημιουργία μοτίβων και την εικονογράφηση. Μπορείτε, επίσης, να συνεχίσετε την ακαδημαϊκή σας εξέλιξη με ένα μεταπτυχιακό στη Μόδα και το Σχέδιο.