Βασικές Πληροφορίες

Τίτλος ΠρογράμματοςΠτυχίο στη Διοίκηση Τουρισμού και Φιλοξενίας
ΠτυχίοCanterbury Christ Church University
ΕπίπεδοΠτυχίο (Bachelor’s)
ΦόιτησηΠλήρης Φοίτηση
Πιστωτικές Μονάδες (ΕCTS)180
Διάρκεια φοίτησης3 χρόνια
Κριτήρια ΕισδοχήςΒλ. ‘Κριτήρια Εισδοχής’ πιο κάτω
ΕγκαταστάσειςAlexander College Λάρνακα και Πάφος
Γλώσσα ΔιδασκαλίαςΑγγλικά
Δίδακτρα€6950 / το χρόνο
Κρατική ΧορηγίαΜέχρι €3417 ανά έτος
Ημερομηνία ΈναρξηςΣεπτέμβριος
ΔιαπίστευσηΕγκεκριμένο από ΔΙΠΑΕ (πατήστε εδώ)

Βασικές Πληροφορίες

Τίτλος ΠρογράμματοςΠτυχίο στη Διοίκηση Τουρισμού και Φιλοξενίας
ΠτυχίοCanterbury Christ Church University
ΕπίπεδοΠτυχίο (Bachelor’s)
ΦόιτησηΠλήρης Φοίτηση
Πιστωτικές Μονάδες (ΕCTS)180
Διάρκεια φοίτησης3 χρόνια
Κριτήρια ΕισδοχήςΒλ. ‘Κριτήρια Εισδοχής’ πιο κάτω
ΕγκαταστάσειςAlexander College Λάρνακα και Πάφος
Γλώσσα ΔιδασκαλίαςΑγγλικά
Δίδακτρα€6950 / το χρόνο
Κρατική ΧορηγίαΜέχρι €3417 ανά έτος
Ημερομηνία ΈναρξηςΣεπτέμβριος
ΔιαπίστευσηΕγκεκριμένο από ΔΙΠΑΕ (πατήστε εδώ)

Εισαγωγή

Κατά το 2018, 3.93 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Κύπρο. Η βιομηχανία των ξενοδοχειακών και του τουρισμού αποτελεί έναν από τους κυριότερους τομείς εσόδων για την Κυπριακή οικονομία. Οι απόφοιτοι του κλάδου έχουν την ευκαιρία να εργοδοτηθούν σε διάφορους εργασιακούς χώρους, που σχετίζονται με την φιλοξενία, τον τουρισμό και την διοργάνωση εκδηλώσεων. Θα διδαχθείτε και τους τρεις παραπάνω τομείς, έχοντας ως επίκεντρο, σαφώς, την διοίκηση.

Το ακαδημαϊκό μας προσωπικό είναι βεβαίως εφοδιασμένο με γνώσεις και πάθος στα αντικείμενα διδασκαλίας και έρευνας τους. Κατά την διάρκεια των σπουδών σας, θα έχετε τη δυνατότητα για πρακτική άσκηση και απόκτηση εργασιακής πείρας. Οι ισχυρές μας διασυνδέσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο θα σας παρέχουν, επίσης, επαγγελματικές ευκαιρίες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις της βιομηχανίας και να παραδίδει απόφοιτους που διαθέτουν τα προσόντα και τις δεξιότητες για να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις στο χώρο. Αν επιθυμείτε να ακολουθήσετε μία καριέρα στα ξενοδοχειακά ή στη διοίκηση, αυτό το πτυχίο είναι το ιδανικό για εσάς. Το πρόγραμμα εστιάζεται τόσο στη θεωρία, όσο και στην πρακτική, παρέχοντας μαθήματα που θα σας εφοδιάσουν με τις απαραίτητες δεξιότητες στον τομέα των επιχειρήσεων και της διοίκησης.

Διδασκαλία

Για τους σκοπούς διδασκαλίας του συγκεκριμένου προγράμματος, χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός από διάφορες εκπαιδευτικές μεθόδους. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται οι διαλέξεις από καθηγητές καθώς και ατομικές και ομαδικές εργασίες. Διαλέξεις, εργαστήρια, σεμινάρια και ομαδικές εργασίες αναλογούν σε 9 ώρες ανά εβδομάδα. Οι φοιτητές θα επωφεληθούν από quest ομιλητές  και από την ανάλυση μελετών περίπτωσης, κάτι το οποίο θα διευρύνει τις γνώσεις τους για τη βιομηχανία και θα διασφαλίσει ότι με την αποφοίτησή τους θα είναι έτοιμοι να ενταχθούν στο εργασιακό περιβάλλον και ενημερωμένοι για τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο.

Αξιολόγηση

Η αξιολόγησή σας αποτελεί συνδυασμό των εργασιών που θα σας ανατίθενται κατά την διάρκεια των μαθημάτων σας και των τελικών εξετάσεων. Σκοπός είναι να αξιολογηθείτε στις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτάτε, αλλά και να αναπτύξετε τα προσόντα που αναζητούν οι μελλοντικοί σας εργοδότες. Αυτά τα προσόντα περιλαμβάνουν δεξιότητες επικοινωνίας, παρουσίασης και συνεργασίας σε ομάδες, αριθμητικές δεξιότητες και χρήση σχετικής τεχνολογίας, δεξιότητες διαχείρισης έργων και χρόνου, αλλά και γνωστικές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η κριτική σκέψη, η ανάλυση και αξιολόγηση και η δημιουργικότητα και καινοτομία.

Τα πρότζεκτ αξιολόγησης τα οποία θα σας ανατίθενται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μπορεί να είναι: εκθέσεις και παρουσιάσεις, business plans και εφαρμοσμένα ερευνητικά έργα, πορτφόλιο και εβδομαδιαίες ασκήσεις, και ατομικές ή ομαδικές παρουσιάσεις. Θα σας ζητείται επίσης να αναστοχάζεστε και να σχολιάζετε για τα όσα έχετε μάθει καθώς και για την προσωπική σας

Εγγραφή και Διάρκεια Φοίτησης

Το συγκεκριμένο είναι ένα τριετές πρόγραμμα πλήρους φοίτησης. Κάθε ακαδημαϊκό έτος ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του μήνα Οκτωβρίου ή σε ορισμένες περιπτώσεις, την τελευταία εβδομάδα του μήνα Σεπτεμβρίου και διαρκεί 32 εβδομάδες. Οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν μέχρι και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Συστήνεται ωστόσο η έγκαιρη εγγραφή καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Κριτήρια Εισδοχής

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του ακαδημαϊκού έτους που επιθυμούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα. Θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν Απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης ή Δίπλωμα/Πιστοποιητικό Προετοιμασίας (Foundation) ή αντίστοιχο πιστοποιητικό. Απαραίτητο είναι και το πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

Ολοκλήρωση Σπουδών

Για την απόκτηση του τίτλου σπουδών, απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση των 18 διδασκόμενων μαθημάτων κατά την διάρκεια των τριών ετών φοίτησης, με σκοπό τη διασφάλιση συνολικά 180 πιστωτικών μονάδων (ECTS*). Μπορείτε να δείτε την λίστα με όλα τα μαθήματα εδώ.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρετε να φέρετε εις πέρας τις απαιτήσεις για την ολοκλήρωση του πτυχίου, μπορείτε με την συμπλήρωση 60 πιστωτικών μονάδων και άνω, να εξασφαλίσετε Πιστοποιητικό Φοίτησης. Με την απονομή 120 πιστωτικών μονάδων και άνω, λαμβάνετε Δίπλωμα στον κλάδο.

Τομείς Εργοδότησης

Η μεγάλη ζήτηση σε απόφοιτους αυτού του κλάδου, καθιστά το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως ένα απαραίτητο σημείο εκκίνησης μίας καριέρας στον τομέα των Ξενοδοχειακών και της Φιλοξενίας. Πολλοί από τους αποφοίτους μας εργάζονται πλέον σε διάφορους ρόλους, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στους ρόλους αυτούς περιλαμβάνονται: διευθυντές θερέτρων, τουριστικοί υπάλληλοι, ταξιδιωτικοί πράκτορες, διευθυντές ξενοδοχείων, διοργανωτές εκδηλώσεων, διευθυντές ξενοδοχείων, διευθυντές δικών τους επιχειρήσεων κ.α. Λόγω της ευέλικτης φύσης του προγράμματος, οι φοιτητές μπορούν να εργάζονται σε συνδυασμό με τις σπουδές τους.