Βασικές Πληροφορίες

Τίτλος ΠρογράμματοςΠτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικά
ΠτυχίοCanterbury Christ Church University
ΕπίπεδοΠτυχίο (Bachelor’s)
ΦόιτησηΠλήρης Φοίτηση
Πιστωτικές Μονάδες (ΕCTS)180
Διάρκεια φοίτησης3 χρόνια
Κριτήρια ΕισδοχήςΒλ. ‘Κριτήρια Εισδοχής’ πιο κάτω
ΕγκαταστάσειςAlexander College Λάρνακα και Πάφος
Γλώσσα ΔιδασκαλίαςΑγγλικά
Δίδακτρα€6950 / το χρόνο
Κρατική ΧορηγίαΜέχρι €3417 ανά έτος
Ημερομηνία ΈναρξηςΣεπτέμβριος
ΔιαπίστευσηEγκεκριμένο από ΔΙΠΑΕ (πατήστε εδώ)

Key Information

Τίτλος ΠρογράμματοςΠτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικά
ΠτυχίοCanterbury Christ Church University
ΕπίπεδοΠτυχίο (Bachelor’s)
ΦόιτησηΠλήρης Φοίτηση
Πιστωτικές Μονάδες (ΕCTS)180
Διάρκεια φοίτησης3 χρόνια
Κριτήρια ΕισδοχήςΒλ. ‘Κριτήρια Εισδοχής’ πιο κάτω
ΕγκαταστάσειςAlexander College Λάρνακα και Πάφος
Γλώσσα ΔιδασκαλίαςΑγγλικά
Δίδακτρα€6950 / το χρόνο
Κρατική ΧορηγίαΜέχρι €3417 ανά έτος
Ημερομηνία ΈναρξηςΣεπτέμβριος
ΔιαπίστευσηEγκεκριμένο από ΔΙΠΑΕ (πατήστε εδώ)

Eισαγωγή

Η Λογιστική είναι ο πυρήνας κάθε διοικητικής απόφασης και ανοίγει τις πόρτες για ένα εύρος επαγγελματικών επιλογών. Απόφοιτοι του κλάδου μπορούν να ακολουθήσουν διάφορες κατευθύνσεις, όπως ελεγκτές, μέχρι και σύμβουλοι στο χώρο της διεθνούς διοίκησης επιχειρήσεων. Για να ανταποκριθούμε σ’ αυτή την πολυποικιλότητα, το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει μία μεγάλη γκάμα μαθημάτων με εμβάθυνση, χωρίς ωστόσο να σας δεσμεύει σε μία καριέρα λογιστή.  Το Alexander College, σε συνεργασία με το Canterbury Christ Church University, διαθέτει ισχυρές επαγγελματικές διασυνδέσεις, παρέχοντας έτσι την ευκαιρία στους φοιτητές να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να προετοιμαστούν για τις μελλοντικές απαιτήσεις της κατεύθυνσης που θα επιλέξουν. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος σπουδών, οι φοιτητές κερδίζουν επίσης απαλλαγές από τις επαγγελματικές εξετάσεις των βασικών φορέων στο χώρο, όπως το ACCA.

Διδασκαλία

Για τους σκοπούς διδασκαλίας του συγκεκριμένου προγράμματος, χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός μεθόδων. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι διαλέξεις από καθηγητές καθώς και ατομικές και ομαδικές εργασίες. Διαλέξεις, εργαστήρια, σεμινάρια και ομαδικές εργασίες αναλογούν σε 9 ώρες ανά εβδομάδα. Οι φοιτητές θα επωφεληθούν από επισκέπτες ομιλητές και από την ανάλυση μελετών περιπτώσεων, διευρύνοντας έτσι  τις γνώσεις τους στη βιομηχανία και διασφαλίζοντας ότι με την αποφοίτησή τους θα είναι έτοιμοι να ενταχθούν στο εργασιακό περιβάλλον που θα επιλέξουν, και θα είναι ενημερωμένοι για τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο.

Αξιολόγηση

Η αξιολόγηση σας αποτελεί συνδυασμό εργασιών που θα σας ανατίθενται κατά την διάρκεια των μαθημάτων σας και των τελικών εξετάσεων. Σκοπός είναι να αξιολογηθείτε στις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτάτε, αλλά και να αναπτύξετε τα προσόντα που αναζητούν οι μελλοντικοί σας εργοδότες. Αυτά τα προσόντα περιλαμβάνουν δεξιότητες επικοινωνίας, παρουσίασης και συνεργασίας σε ομάδες, αριθμητικές δεξιότητες και χρήση σχετικής τεχνολογίας, δεξιότητες διαχείρισης έργων και χρόνου, αλλά και γνωστικές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η κριτική σκέψη, η ανάλυση και αξιολόγηση και η δημιουργικότητα και καινοτομία.

Τα έργα προς αξιολόγηση τα οποία θα σας ανατίθενται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μπορεί να έχουν διάφορες μορφές: εκθέσεις και παρουσιάσεις, επαγγελματικά πλάνα και εφαρμοσμένα ερευνητικά έργα, πορτφόλιο και εβδομαδιαίες σημειώσεις, καθώς και ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις. Θα σας ζητείται επίσης να αναστοχάζεστε και να σχολιάζετε για τα όσα έχετε μάθει καθώς και για την προσωπική σας ανάπτυξη.

Εγγραφή και Διάρκεια Φοίτησης

Είναι ένα τριετές πρόγραμμα πλήρους φοίτησης. Κάθε ακαδημαϊκό έτος ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του μήνα Οκτωβρίου ή σε ορισμένες περιπτώσεις, την τελευταία εβδομάδα του μήνα Σεπτεμβρίου και διαρκεί 32 εβδομάδες. Οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν μέχρι και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Συστήνεται ωστόσο η έγκαιρη εγγραφή καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Κριτήρια Εισδοχής

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του ακαδημαϊκού έτους που επιθυμούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα. Θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν Απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης ή Δίπλωμα/Πιστοποιητικό Προετοιμασίας (Foundation) ή αντίστοιχο πιστοποιητικό. Απαραίτητο είναι και το πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

Ολοκλήρωση Σπουδών

Για την απόκτηση του τίτλου σπουδών, απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση των 18 διδασκόμενων μαθημάτων κατά την διάρκεια των τριών ετών φοίτησης, με σκοπό τη διασφάλιση συνολικά 180 πιστωτικών μονάδων (ECTS*). Μπορείτε να δείτε την λίστα με όλα τα μαθήματα εδώ.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρετε να φέρετε εις πέρας τις απαιτήσεις για τη ολοκλήρωση του πτυχίου, μπορείτε με την συμπλήρωση 60 πιστωτικών μονάδων και άνω, να εξασφαλίσετε Πιστοποιητικό Φοίτησης. Με την απονομή 120 πιστωτικών μονάδων και άνω, λαμβάνετε Δίπλωμα στον κλάδο.

Τομείς Εργοδότησης

Πολλοί από τους απόφοιτους μας συνεχίζουν την ακαδημαϊκή τους πορεία έχοντας ως στόχο την ενασχόληση με το επάγγελμα της Λογιστικής. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο πτυχίο είναι πολύπλευρο, ανοίγοντας πόρτες σε διάφορους ρόλους στο χώρο των επιχειρήσεων. Μέσα από την άριστη καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού μας, οι φοιτητές αποφοιτούν έτοιμοι για την πρώτη τους επαγγελματική εμπειρία στο ρόλο που θα επιλέξουν. Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, καταφέρνουν επίσης να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες και πολύτιμη γνώση και εμπειρία από πραγματικά εργασιακά περιβάλλοντα. Με τον τρόπο αυτό έχουν την ευκαιρία να αντεπεξέλθουν σε μία ανταγωνιστική αγορά εργασίας και σε μία παγκόσμια οικονομία που κινείται και αλλάζει εξαιρετικά γρήγορα. Εξαιτίας της ευέλικτης φύσης του προγράμματος, οι φοιτητές μπορούν να εργάζονται σε συνδυασμό με τις σπουδές τους.