Βασικές Πληροφορίες

Τίτλος ΠρογράμματοςΠτυχίο Nομικής
ΠτυχίοCanterbury Christ Church University
ΕπίπεδοΠτυχίο (Bachelor’s)
ΦόιτησηΠλήρης Φοίτηση
Πιστωτικές Μονάδες (ΕCTS)180
Διάρκεια φοίτησης3 χρόνια
Κριτήρια ΕισδοχήςΒλ. ‘Κριτήρια Εισδοχής’ πιο κάτω
ΕγκαταστάσειςAlexander College Λάρνακα και Πάφος
Γλώσσα ΔιδασκαλίαςΑγγλικά
Δίδακτρα€6950 / το χρόνο
Κρατική ΧορηγίαΜέχρι €3417 ανά έτος
Ημερομηνία ΈναρξηςΣεπτέμβριος
ΔιαπίστευσηΕγκεκριμένο από ΔΙΠΑΕ (πατήστε εδώ)

Βασικές Πληροφορίες

Τίτλος ΠρογράμματοςΠτυχίο Nομικής
ΠτυχίοCanterbury Christ Church University
ΕπίπεδοΠτυχίο (Bachelor’s)
ΦόιτησηΠλήρης Φοίτηση
Πιστωτικές Μονάδες (ΕCTS)180
Διάρκεια φοίτησης3 χρόνια
Κριτήρια ΕισδοχήςΒλ. ‘Κριτήρια Εισδοχής’ πιο κάτω
ΕγκαταστάσειςAlexander College Λάρνακα και Πάφος
Γλώσσα ΔιδασκαλίαςΑγγλικά
Δίδακτρα€6950 / το χρόνο
Κρατική ΧορηγίαΜέχρι €3417 ανά έτος
Ημερομηνία ΈναρξηςΣεπτέμβριος
ΔιαπίστευσηΕγκεκριμένο από ΔΙΠΑΕ (πατήστε εδώ)

Εισαγωγή

Η νομική, τόσο ως εφαρμοσμένη επιστήμη, όσο και ως ακαδημαϊκό αντικείμενο, αποτελεί ένα πολυδιάστατο και δυναμικό πεδίο, το οποίο αναπτύσσεται διαρκώς, αναλόγως των κοινωνικών αναγκών που προκύπτουν.  Ένα πτυχίο στον κλάδο, μπορεί να σας εφοδιάσει με γνώσεις και δεξιότητες που εφάπτονται σε ένα μεγάλο εύρος επαγγελμάτων και μετέπειτα ακαδημαϊκών σπουδών, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό, περισσότερες προοπτικές εργοδότησης.

To παρόν πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να σας προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Θα μελετήσετε τόσο το θεωρητικό υπόβαθρο, όσο και τις πρακτικές πτυχές του κλάδου της Νομικής. Ολοκληρώνοντας επιτυχώς το πρόγραμμα θα σας απονεμηθεί ένα πρακτικό και σύγχρονο Εγκεκριμένο Πτυχίο Νομικής, αναγνωρισμένο από τους εργοδότες και από το Solicitors Regulation Authority (Δικηγορικός Σύλλογος Αγγλίας και Ουαλίας). Εάν επιλέξετε μία καριέρα στο Νομικό κλάδο, μέσα από τις συνεργασίες μας με εργοδότες και ευκαιρίες για πρακτική άσκηση, θα αποκτήσετε βαθιά κατανόηση του χώρου και πρακτική, πραγματική εμπειρία και θα αναπτύξετε τις δεξιότητες που απαιτούνται, έτσι ώστε να αποφοιτήσετε έτοιμοι για το επόμενο βήμα της εκπαίδευσης σας.

Διδασκαλία

Η διδασκαλία γίνεται μέσα από ένα συνδυασμό διαλέξεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων πρακτικής φύσεως τα οποία αναλογούν σε 9 ώρες την εβδομάδα. Σεμινάρια σε μικρότερες ομάδες θα σας δώσουν την ευκαιρία να συζητήσετε θέματα που καλύφθηκαν στις διαλέξεις και να εμβαθύνετε περισσότερο σε αυτά. Θα χρησιμοποιείτε επίσης ένα εύρος από στρατηγικές που στόχο έχουν να προάγουν τις δεξιότητες ανεξάρτητης, κριτικής μάθησης, αναλόγως της φύσεως του κάθε μαθήματος. Σχεδόν όλα τα μαθήματα αποτελούνται από διαλέξεις, συζητήσεις, σεμινάρια υπό την ηγεσία των φοιτητών, ατομική και ομαδική διδασκαλία, διαπραγματεύσεις και παιχνίδια ρόλων. Θα έχετε, επίσης, την ευκαιρία να εργαστείτε σε ομάδες ενώ θα υπάρχει παράλληλα και μάθηση πρακτικής φύσεως.

Αξιολόγηση

Με την ολοκλήρωση του κάθε μαθήματος, υπάρχει μία, ή περισσότερες μορφές αξιολόγησης, όπως γραπτές εξετάσεις, εργασίες, εκθέσεις και παρουσιάσεις. Οι βαθμοί που διασφαλίζετε στις αξιολογήσεις αυτές θα αποτελούν και τον τελικό σας βαθμό στο αντίστοιχο διδακτικό αντικείμενο.

Οι μέθοδοι αξιολόγησης έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε όλες τις δεξιότητες που αναζητούν οι μελλοντικοί σας εργοδότες. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται η ανάπτυξη κριτικής σκέψης μέσω της αξιολόγησης των δικών σας πρότζεκτ, αλλά και των συμφοιτητών σας, γραπτές ασκήσεις και κατ’ οίκον εργασία με δραστηριότητες που στοχεύουν να βοηθήσουν στην πρακτική εξάσκηση, εικονικές δίκες, πορτφόλιο, δραστηριότητες στην τάξη και γραπτές εξετάσεις.

Εγγραφή και Διάρκεια Φοίτησης

Το συγκεκριμένο είναι ένα τριετές πρόγραμμα πλήρους φοίτησης. Κάθε ακαδημαϊκό έτος ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του μήνα Οκτωβρίου ή σε ορισμένες περιπτώσεις, την τελευταία εβδομάδα του μήνα Σεπτεμβρίου και διαρκεί 32 εβδομάδες. Οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν μέχρι και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Συστήνεται ωστόσο η έγκαιρη εγγραφή καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Κριτήρια Εισδοχής

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του ακαδημαϊκού έτους που επιθυμούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα. Θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν Απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης ή Δίπλωμα/Πιστοποιητικό Προετοιμασίας (Foundation) ή αντίστοιχο πιστοποιητικό. Απαραίτητο είναι και το πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

Ολοκλήρωση Σπουδών

Για την απόκτηση του τίτλου σπουδών, απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση των 18 διδασκόμενων μαθημάτων κατά την διάρκεια των τριών ετών φοίτησης, με σκοπό τη διασφάλιση συνολικά 180 πιστωτικών μονάδων (ECTS*). Μπορείτε να δείτε την λίστα με όλα τα μαθήματα εδώ.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρετε να ολοκληρώσετε το πτυχίο, μπορείτε με την συμπλήρωση 60 πιστωτικών μονάδων και άνω, να εξασφαλίσετε Πιστοποιητικό Φοίτησης. Με την απονομή 120 πιστωτικών μονάδων και άνω, λαμβάνετε Δίπλωμα στον κλάδο.

Τομείς Εργοδότησης

Έχουμε σχεδιάσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες που ασκούν το επάγγελμα και διάφορους τοπικούς οργανισμούς. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζουμε ότι θα αναπτύξετε τις δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες, όπως είναι οι άριστες δεξιότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, η λήψη πρωτοβουλιών, η διαχείριση χρόνου, η ευελιξία και η ομαδικότητα. Πολλοί από τους απόφοιτούς μας χρησιμοποιούν τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια του πτυχίου αυτού για να εργαστούν ως δικηγόροι, ενώ άλλοι ακολουθούν καριέρα στην εκπαίδευση, στις δημόσιες υπηρεσίες, στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, στα χρηματοοικονομικά κ.ά. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία με την εγγραφή τους σε σχετικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα Νομικής ή ακόμα και στην διοίκηση, στο μάρκετινγκ ή στην λογιστική.

Σημαντικές Πληροφορίες

Το Πτυχίο στη Νομική, είναι αναγνωρισμένο από το Solicitors Regulation Authority (SRA) του Ηνωμένου Βασιλείου.