Βασικές Πληροφορίες

Τίτλος ΠρογράμματοςBachelor of Design με Ειδίκευση στην Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων
ΠτυχίοAlexander College
Αξιολόγηση/ ΠιστοποίησηΦορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε) (Πατήστε εδώ)
ΕπίπεδοΠτυχίο (Bachelor’s)
ΦόιτησηΠλήρης Φοίτηση
Πιστωτικές Μονάδες (ΕCTS)240
Διάρκεια φοίτησης4 χρόνια
Κριτήρια ΕισδοχήςΒλ. ‘Κριτήρια Εισδοχής’ πιο κάτω
ΕγκαταστάσειςAlexander College Λάρνακα
Γλώσσα ΔιδασκαλίαςΑγγλικά
Δίδακτρα€6950 / το χρόνο
Κρατική ΧορηγίαΜέχρι €3417 ανά έτος
Ημερομηνία ΈναρξηςΣεπτέμβριος

Βασικές Πληροφορίες

Τίτλος ΠρογράμματοςBachelor of Design με Ειδίκευση στην Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων
ΠτυχίοAlexander College
Αξιολόγηση/ ΠιστοποίησηΦορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε) (Πατήστε εδώ)
ΕπίπεδοΠτυχίο (Bachelor’s)
ΦόιτησηΠλήρης Φοίτηση
Πιστωτικές Μονάδες (ΕCTS)240
Διάρκεια φοίτησης4 χρόνια
Κριτήρια ΕισδοχήςΒλ. ‘Κριτήρια Εισδοχής’ πιο κάτω
ΕγκαταστάσειςAlexander College Λάρνακα
Γλώσσα ΔιδασκαλίαςΑγγλικά
Δίδακτρα€6950 / το χρόνο
Κρατική ΧορηγίαΜέχρι €3417 ανά έτος
Ημερομηνία ΈναρξηςΣεπτέμβριος

Εισαγωγή

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα το οποίο συνδυάζει εποικοδομητικά την τέχνη και τον σχεδιασμό. Συνενώνοντας τη δημιουργικότητά σας με τις πρακτικές σας ικανότητες, θα διδαχθείτε πώς να σχεδιάζετε και να δημιουργείτε αντικείμενα και επιφάνειες για εσωτερικούς χώρους κατοικιών, κτιρίων, καταστημάτων και χώρους όπως το θέατρο, την κινηματογραφική βιομηχανία και την τηλεόραση. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών, θα δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό πορτφόλιο και θα αποφοιτήσετε έχοντας αποκτήσει εμπειρίες, δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και διαχείρισης έργων, αλλά και την τεχνογνωσία που απαιτείται για μία επιτυχή καριέρα στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Θα εξετάσετε βασικές αρχές που αφορούν το χώρο, τις επιφάνειες, τα διακοσμητικά μοτίβα και τις ψηφιακές διαδικασίες και θα αναπτύξετε τις γνώσεις και τις τεχνικές δεξιότητες στον σχεδιασμό μοναδικών, εξατομικευμένων έργων κατά παραγγελία, αλλά και έργων μαζικής βιομηχανικής παραγωγής.

INTERIOR DESIGN PORTFOLIO>

Πατήστε εδώ για να δείτε την δουλειά των φοιτητών μας.

Διδασκαλία

Το πρόγραμμα Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων θα σας εφοδιάσει με ένα εύρος εμπειριών, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να αυξήσουν την ικανότητά σας να μαθαίνετε, ενώ παράλληλα προωθούν την κριτική σας σκέψη. Η διδασκαλία διεξάγεται μέσω διαλέξεων, πρότζεκτ, σεμιναρίων, εκθέσεων και παρουσιάσεων. Θα αναπτύξετε την κριτική σας σκέψη προς αυτοαξιολόγηση, αλλά και αξιολόγηση των συμφοιτητών σας, ενώ παράλληλα θα συνεργαστείτε για την ολοκλήρωση πρότζεκτ και θα συνεισφέρετε με ουσιώδη τρόπο στην ομάδα σας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα διδαχθείτε από το έμπειρο διδακτικό προσωπικό μας και θα επισκεφθείτε επαγγελματίες με τους οποίους θα μπορείτε να παρουσιάσετε τη δουλειά σας και να πάρετε καθοδήγηση και εισηγήσεις για την ανάπτυξη του προσωπικού σας πορτφόλιο, κατά την προετοιμασία σας για εργοδότηση.

Αξιολόγηση

Για τους σκοπούς αξιολόγησης, χρησιμοποιείται μία ποικιλία μεθόδων, όπως η ολοκλήρωση πρότζεκτ, η συγγραφή εκθέσεων, ομαδικές παρουσιάσεις και οι παρουσιάσεις των δημιουργιών σας. Δεν υπάρχουν γραπτές εξετάσεις. Μέρος της αξιολόγησής σας αποτελεί η γραπτή κριτική αξιολόγηση της δουλειάς σας και η σύνδεσή της με το ευρύτερο πλαίσιο του χώρου

Εγγραφή και Διάρκεια Φοίτησης

Είναι ένα τετραετές πρόγραμμα πλήρους φοίτησης. Κάθε ακαδημαϊκό έτος ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του μήνα Οκτωβρίου ή σε ορισμένες περιπτώσεις, την τελευταία εβδομάδα του μήνα Σεπτεμβρίου και διαρκεί 32 εβδομάδες. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν μέχρι και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Συστήνεται ωστόσο η έγκαιρη εγγραφή καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Κριτήρια Εισδοχής

Εξαιτίας της δημιουργικής φύσης του συγκεκριμένου προγράμματος, στα κριτήρια εισδοχής λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η προϋπάρχουσα εργασιακή εμπειρία στο χώρο, καθώς και η ποιότητα του επαγγελματικού πορτφόλιο που θα παρουσιάσετε. Οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε συνδυασμό με τα κίνητρα που θα θέσετε, θεωρούνται ως δείχτες πρόβλεψης της μελλοντικής σας επαγγελματικής επιτυχίας. Κατά την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπεριλάβετε στην αίτησή σας λεπτομέρειες σχετικά με την εργασιακή σας εμπειρία και τα προσόντα σας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του ακαδημαϊκού έτους που επιθυμούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα. Θα πρέπει, επίσης, να προσκομίσουν Απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης ή Δίπλωμα/Πιστοποιητικό Προετοιμασίας (Foundation) ή αντίστοιχο πιστοποιητικό. Απαραίτητο είναι και το πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

Ολοκλήρωση Σπουδών

Το πρόγραμμα διαρκεί τέσσερα χρόνια και αποτελείται από 37 μαθήματα. Για να αποκτήσετε το πτυχίο αυτό, θα πρέπει να ολοκληρώσετε όλα τα μαθήματα για να διασφαλίσετε τις απαιτούμενες 240 πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Τομείς Εργοδότησης

Το πρόγραμμα σπουδών σας προετοιμάζει για μία καριέρα στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, εκθέσεων και μουσείων, καταστημάτων, σε τομείς όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση και άλλοι χώροι. Οι απόφοιτοι του προγράμματός μας εμπλέκονται σε ένα εύρος δημιουργικών επαγγελματικών κατευθύνσεων, με πολλούς από αυτούς να εργάζονται ως σχεδιαστές εσωτερικού χώρου σε εταιρείες ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Πολλοί φοιτητές επιλέγουν να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους εξέλιξη με την εγγραφή τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων ή σε άλλα σχετικά πεδία.