Βασικές Πληροφορίες

Τίτλος ΠρογράμματοςBachelor of Design με Ειδίκευση στις Γραφικές Τέχνες
ΠτυχίοAlexander College
Αξιολόγηση/ ΠιστοποίησηΦορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε) (Πατήστε εδώ)
ΕπίπεδοΠτυχίο (Bachelor’s)
ΦόιτησηΠλήρης Φοίτηση
Πιστωτικές Μονάδες (ΕCTS)240
Διάρκεια φοίτησης4 χρόνια
Κριτήρια ΕισδοχήςΒλ. ‘Κριτήρια Εισδοχής’ πιο κάτω
ΕγκαταστάσειςAlexander College Λάρνακα
Γλώσσα ΔιδασκαλίαςΑγγλικά
Δίδακτρα€6950 / το χρόνο
Κρατική ΧορηγίαΜέχρι €3417 ανά έτος
Ημερομηνία ΈναρξηςΣεπτέμβριος

Βασικές Πληροφορίες

Τίτλος ΠρογράμματοςBachelor of Design με Ειδίκευση στις Γραφικές Τέχνες
ΠτυχίοAlexander College
Αξιολόγηση/ ΠιστοποίησηΦορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε) (Πατήστε εδώ)
ΕπίπεδοΠτυχίο (Bachelor’s)
ΦόιτησηΠλήρης Φοίτηση
Πιστωτικές Μονάδες (ΕCTS)240
Διάρκεια φοίτησης4 χρόνια
Κριτήρια ΕισδοχήςΒλ. ‘Κριτήρια Εισδοχής’ πιο κάτω
ΕγκαταστάσειςAlexander College Λάρνακα
Γλώσσα ΔιδασκαλίαςΑγγλικά
Δίδακτρα€6950 / το χρόνο
Κρατική ΧορηγίαΜέχρι €3417 ανά έτος
Ημερομηνία ΈναρξηςΣεπτέμβριος

Εισαγωγή

Οι γραφικές τέχνες είναι ένας ενδιαφέρον κλάδος που στοχεύει να ενημερώνει και σαφώς να εκπαιδεύει στο γνωστικό του αντικείμενο.  Το πρόγραμμα μας διαφοροποιείται από τα υφιστάμενα: αντιμετωπίζουμε τον κάθε φοιτητή ως designer από την στιγμή που εντάσσεται στο πρόγραμμα. Μέχρι την αποφοίτηση σας, θα είστε γνώστες του πεδίου σας και θα έχετε αποκτήσει τις απαιτούμενες δεξιότητες για να επιτύχετε σε μία ανταγωνιστική βιομηχανία.

Το πρόγραμμά μας ερευνά τη μεταβαλλόμενη έννοια των Γραφικών Τεχνών στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και τον ρόλο του σχεδιαστή στην κοινωνία και στον επαγγελματικό κόσμο: ο σχεδιαστής ως καλλιτέχνης, συγγραφέας, εκπαιδευτής, συνεργάτης, εκδότης, επιμελητής, δημιουργός, υποκινητής.

GRAPHIC DESIGN PORTFOLIO>

Πατήστε εδώ για να δείτε την δουλειά των φοιτητών μας.

Διδασκαλία

Μέσα από τις διαλέξεις θα έρθετε σε επαφή με τις θεωρητικές πτυχές των γραφικών τεχνών ενώ παράλληλα θα αναπτύξετε και την ικανότητα κριτικής κατανόησης. Η παρακολούθηση σεμιναρίων σε μικρότερες ομάδες θα σας ενθαρρύνει να συζητήσετε και να αναπτύξετε περαιτέρω τις γνώσεις σας σε θέματα που καλύπτονται στις διαλέξεις, να εκφράσετε ελεύθερα τις ιδέες, τις παρατηρήσεις και τις εμπειρίες σας, μέσα σ’ ένα υποστηρικτικό περιβάλλον μάθησης. Θα ασχοληθείτε με την αυτοαξιολόγηση και τη δημιουργική αξιολόγηση των συμφοιτητών σας, θα συνεργαστείτε για την ολοκλήρωση πρότζεκτ και θα συνεισφέρετε με ουσιώδη τρόπο στην ομάδα σας. Καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος θα παρακολουθείτε διαλέξεις και σεμινάρια με φοιτητές άλλων τμημάτων, προκειμένου να αναπτύξετε βαθύτερη κατανόηση όλων των πεδίων. Οι άμεσες ώρες διδασκαλίας είναι περίπου δώδεκα ανά εβδομάδα.

Αξιολόγηση

Για τους σκοπούς αξιολόγησης, χρησιμοποιείται μία ποικιλία από μεθόδους, όπως η ολοκλήρωση πρότζεκτ, η συγγραφή εκθέσεων, ομαδικές παρουσιάσεις και οι παρουσιάσεις των δημιουργιών σας. Δεν υπάρχουν γραπτές εξετάσεις. Μέρος της αξιολόγησης σας αποτελεί η γραπτή/ κριτική αξιολόγηση της δουλειά σας και η σύνδεσή της με το ευρύτερο πλαίσιο του χώρου των γραφικών τεχνών.

Εγγραφή και Διάρκεια Φοίτησης

Είναι ένα τετραετές πρόγραμμα πλήρους φοίτησης. Κάθε ακαδημαϊκό έτος ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του μήνα Οκτωβρίου ή σε ορισμένες περιπτώσεις, την τελευταία εβδομάδα του μήνα Σεπτεμβρίου και διαρκεί 32 εβδομάδες. Οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν μέχρι και δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των μαθημάτων. Συστήνεται ωστόσο η έγκαιρη εγγραφή καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Κριτήρια Εισδοχής

Εξαιτίας της δημιουργικής φύσης του συγκεκριμένου προγράμματος, στα κριτήρια εισδοχής λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η προϋπάρχουσα εργασιακή εμπειρία στο χώρο καθώς και η ποιότητα του επαγγελματικού πορτφόλιο που θα παρουσιάσετε. Οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε συνδυασμό με τα κίνητρά σας που θα παρουσιάσεται και με βάση τον ενθουσιασμό που θα δείξετε προς το αντικείμενο, λαμβάνονται υπόψη ως δείχτες πρόβλεψης της μελλοντικής σας επαγγελματικής επιτυχίας. Κατά την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπεριλάβετε στην αίτηση σας λεπτομέρειες σχετικά με την εργασιακή σας εμπειρία και τα προσόντα σας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του ακαδημαϊκού έτους που επιθυμούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα. Θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν Απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης ή Δίπλωμα/Πιστοποιητικό Προετοιμασίας (Foundation) ή αντίστοιχο πιστοποιητικό. Απαραίτητο είναι και το πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

Ολοκλήρωση Σπουδών

Το πρόγραμμα διαρκεί τέσσερα χρόνια και αποτελείται από 37 μαθήματα. Για να λάβετε το πτυχίο, θα πρέπει να ολοκληρώσετε όλα τα μαθήματα για να διασφαλίσετε τις απαιτούμενες 240 πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Τομείς Εργοδότησης

Οι γραφικές τέχνες είναι ένας δημιουργικός κλάδος, στον οποίο εξακολουθεί να υπάρχει αυξημένη ζήτηση μιας και εξυπηρετεί όλα οπτικά μέσα επικοινωνίας. Οι απόφοιτοι του προγράμματός μας εμπλέκονται σ’ ένα εύρος δημιουργικών επαγγελματικών κατευθύνσεων, με πολλούς από αυτούς να εργάζονται ως γραφίστες σε εταιρείες ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

H διεπιστημονική μας προσέγγιση δίνει στους αποφοίτους μας την ευκαιρία να εργαστούν και σε άλλες δημιουργικές βιομηχανίες όπως στον χώρο του μάρκετινγκ, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του σχεδιασμού ιστοσελίδων κ.α.