Το Alexander College/University of the West of England όπως πάντα πρωτοπορεί και προτείνει στο κοινό δραστηριότητες που στόχο έχουν τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά καταξιωμένους επαγγελματίες.

Αυτή τη φορά, φέρνει στην πόλη μας, στη Λάρνακα, τον καλλιτέχνη Βασίλη Βασιλειάδη, σε μια σειρά διαλέξεων, που περιλαμβάνουν θέματα που αφορούν την τέχνη, ιδωμένα μέσα από μια λογοτεχνική διάσταση, έτσι όπως, μόνο ο Βασίλης Βασιλειάδης θα μπορούσε να τα προσεγγίσει, με το δικό του, μοναδικό τρόπο. Όλες οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο του Alexander College/UWE, στις 7.00μμ.

Η γλαφυρότητα του ύφους του, αλλά και η ζωντάνια και παραστατικότητα που εκπέμπει ο λόγος του, έλκει το κοινό με αποτέλεσμα ο ίδιος ο καλλιτέχνης να διαπρέπει στο χώρο του, δημιουργώντας φανατικούς θαυμαστές, όπου κι αν εμφανίζεται.

Τα θέματά του επιλεγμένα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ανακύπτουν μέσα από τους προβληματισμούς ενός σύγχρονου καλλιτέχνη που διερωτάται, ερευνά, προβληματίζει τους δέκτες του και προσπαθεί να τους οδηγήσει στην ανακάλυψη της δικής τους αλήθειας.

«Τι είναι αυτό το σημείο όλων των σημείων που βρίσκεται κρυμμένο κάτω από τη σκάλα του κελαριού της τραπεζαρίας σ’ ένα αρχοντικό στο Μπουένος Άιρες; Πώς περιγράφεται αλήθεια το ταυτόχρονο; Γιατί οι χώροι όπως το νοσοκομείο ή το στρατόπεδο μετακινούνται μέσα στη πόλη ανάλογα με τις ανάγκες της εποχής αλλά διέπονται πάντα από τους ίδιους νόμους; Τι είναι η φιλοσοφική λίθος; Γιατί μελαγχολεί ο Άγγελος του Ντύρερ την ώρα που δύει ένας μαύρος ήλιος πάνω από τη θάλασσα; Και τέλος, ποιος είναι αυτός ο βοσκός από τα περίχωρα της Τοσκάνης που σήκωσε τον Μεσαίωνα στις πλάτες του και τον έφερε ολομόναχος μέχρι τους πρόποδες του Ουμανισμού;»
Βασίλης Βασιλειάδης

Πρόγραμμα:
Τετάρτη 10.12.2014, θέμα: «Το Άλεφ του Μπόρχες»
Τετάρτη 28.01.2015, Θέμα: «Ετεροτοπίες-Μια θεωρία του Φουκώ»
Τετάρτη 11.02.2015, θέμα: «Σύντομη εισαγωγή στην Αλχημεία και η μελαγχολία του Durer»
Τετάρτη 25.02.2015, Θέμα: «Giotto Di Bondone, Ο βοσκός που πέρασε το κατώφλι του Μεσαίωνα»

Οι διαλέξεις θα γίνουν στην Ελληνική γλώσσα.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

vasilis_poster_small