Δελτίο τύπου

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας για την οικονομική ανάπτυξη σε σχέση με την τεχνολογία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Επαρχία Λάρνακας που διεξήγαγε το Ερευνητικό Κέντρο Alexander και οι κλάδοι Business Administration & Finance και ΜΒΑ του Alexander College

07 Δεκεμβρίου 2016

Παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και θεσμικών και οικονομικών παραγόντων του τόπου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξήγαγε το Ερευνητικό Κέντρο Alexander με υποστηρικτές τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, το Δήμο Λάρνακας, το ΕΒΕΛ και την ΠΟΒΕΚ.

Η έρευνα έχει επίκεντρο την οικονομική ανάπτυξη σε σχέση με την τεχνολογία  των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ. Τάκης Ταουσιάνης, Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας(ΣΚΤ), ο κ. Όθων Θεοδούλου Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Λάρνακας, ο κ. Κυριάκος Αμπίζας Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΒΕΚ, ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου Δημαρχεύων Λάρνακας και ο κ. Άντης Λόππας, Διευθυντής του Alexander College.

Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Τάκης Ταουσιάνης, Πρόεδρος της Επιτροπείας της ΣΚΤ, ο οποίος συνεχάρη το εκπαιδευτικό ίδρυμα για την πρωτοβουλία του τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μας βοηθούν να διαγνώσουμε και κατανοήσουμε, με μεγαλύτερη ακρίβεια και με επιστημονική προσέγγιση, τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και της οικονομίας μας και να στοχεύσουμε καλύτερα τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας».

Ο Όθων Θεοδούλου, Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας, με τη σειρά του ανέφερε ότι σήμερα «η έρευνα και η καινοτομία είναι πλέον μονόδρομος και όσες χώρες δεν κατορθώσουν να τις αξιοποιήσουν απλά δεν έχουν προοπτικές ανάπτυξης», συμπληρώνοντας ότι καταφέραμε να «κινητοποιήσουμε όλα τα Επιμελητήρια και το ΚΕΒΕ και είμαστε τώρα στο τελικό στάδιο δημιουργίας του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα που ελπίζουμε ότι θα πάρει την κατάλληλη στήριξη για να λειτουργεί σε όλες στις πόλεις με δική του υπηρεσία και θα φιλοξενείται στα ΕΒΕ».

Επιπλέον, κ. Κυριάκος Αμπίζας Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΒΕΚ, αναφέρθηκε στον κοινό στόχο που είναι «η ευημερία της Λάρνακας μας. Χωρίς εξαιρέσεις. Χωρίς διακρίσεις», καθώς και στο όραμα που είναι «η δημιουργία ενός ιδεατού οικονομικού πεδίου, γόνιμου για ποικίλες επενδύσεις ώστε να εκλείψει, δια παντός, το φαινόμενο του λουκέτου, όπως αναδύθηκε την τελευταία τριετία με το κλείσιμο του 30% των εμπορικών καταστημάτων στη Λάρνακα».

Κλείνοντας τους χαιρετισμούς, ο Διευθυντής του Alexander College και Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου Alexander, κ. Άντης Λόππας, ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της έρευνας και σημείωσε ότι  «με το έργο μας υποστηρίζουμε την ανάπτυξη, την αποδοτικότητα, τις νέες θέσεις εργασίας, την παραμονή των νέων μας στην Επαρχία. Αυτοί είναι οι βασικοί μας στόχοι και αυτούς εξυπηρετεί και η έρευνα που παρουσιάζουμε σήμερα, η οποία είναι και η μοναδική στο είδος της, ίσως Παγκύπρια».