Απόφοιτοι του Alexander College που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να διαπρέψουν στο χώρο της μόδας με τις δημιουργίες τους, ταξίδεψαν για να μαγέψουν το κοινό της Αθήνας στο Athens Xclusive Designers Week. Η δουλειά τους εξέπληξε το κοινό και η απόφοιτή μας Ελένη Υψου κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο βραβείο της καλύτερης New Designer κάνοντας το Alexander College υπερήφανο!.

Εξέπληξες το κοινό της Αθήνας με τη συλλογή σου στο Athens Xclusive Designers Week. Μίλησε μας για την εμπειρία σου

Κατάφερα να ξεχωρίσω ανάμεσα σε σπουδαίους designers από Ελλάδα και Κύπρο και να πάρω το τίτλο της καλύτερης ΝέαςDesigner. Το βραβείο ουσιαστικά είναι να δείξουν τη συλλογή μου στο εξωτερικό. Πολλά καταστήματα στην Ελλάδα μου έχουν ζητήσει ήδη να συνεργαστώ μαζί τους. Ένιωσα υπέροχα συναισθήματα. Αρχικά συγκινήθηκα. Όταν βλέπεις χαμόγελα χαραγμένα στα πρόσωπα των ατόμων που παρευρίσκοταν εκεί είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση καθώς αντιλαμβάνεσαι πως αυτό που κάνεις και αυτό που παρουσιάζεις αφήνει θετικές εντυπώσεις. Ήταν το πιο ωραίο δώρο για εμένα αυτό το βραβείο καθώς είχα και τα γεννέθλια μου εκείνες τις μέρες. Ήταν μια εμπειρία αξέχαστη.

Τι θέμα έχει η συλλογή που παρουσίασες και πιο στοιχείο είναι αυτό που την ξεχωρίσε;

Το θέμα μου ήταν το taιlor. Ήταν το αντρικό κοστούμι και το αντρικό πουκάμισο. Απο εκεί εμπνεύστηκα για τα ρούχα μου. Στόχος της συλλογής μου είναι να ντύσω την γυναίκα αλλά και τον αντρα με αυτό το είδος ρούχων καθώς πλέον η γυναίκα φοράει αντρικά ρούχα και οι άντρες γυναικεία. Επίσεις μέσα απο τα ρούχα μου προσφέρω άνεση γιατί η συγκεκριμένη συλλογή απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες που θα πάνε στη δουλειά τους. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το layering που έκανα στα ρούχα μου. Επίσης κάτι άλλο που ξεχώρισε και έκανε εντύπωση στο κοινό είναι το γεγονός πως χρησιμοποίησα το πλεκτό σε δυο από τα outfit μου.

Ποιος είναι ο στόχος σου κάνοντας την συγκεκριμένη συλλογή;

Ο στόχος μου ήταν να πάρω το κουστούμι σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Να του δώσω κάτι επιπλέον και κάτι δροσερό ώστε να μην δείξω ένα απλό κουστούμι. Έδωσα κάτι παραπάνο το οποίο εξέπληξε τους παρευρισκομένους.

Ποια στοιχεία της προσωπικότητάς σου εμπεριέχονται στη συλλογή αυτή;

Απο πάντα μου άρεσε το ανδρόγυνο look και αυτό επέλεξα να δείξω στη συλλογή μου. Μου αρέσουν τα άνετα looks και γι αυτό τα χρησιμοποιώ με αθλητικό παπούτσι για να δίνει μια επιπλέον άνεση στη γυναίκα και στο άνδρα που θα φοράνε τα συγκεκριμένα ρούχα.

Τι εφόδια σου έδωσε το Alexander College και κατάφερες να φτάσεις στο επίπεδο που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή;

Οι καθηγητές μας ήταν πάντα δίπλα μας. Μας βοήθησαν και εντός του πανεπιστημίου αλλά και εκτός καθώς μας βλέπουν πρώτα ως ανθρώπους και μετά σαν designers. Πάντα με έσπρωχναν στο να δείξω τον καλύτερο μου εαυτό. Αυτά τα τρία χρόνια στο Alexander College κάναμε τόσα πολλά όπως δικό μας fashion show, πήγαμε σε πολλά άλλα fashion shows και μας είχαν μιλήσει διάφοροι καταξιωμένοι του χώρου που μας προετοίμασαν για την απαιτητικότητα του.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου;

Μου αρέσει πάρα πολύ ο Thom Brown από το εξωτερικό αλλά γενικά σε αυτή τη συλλογή πειραματίστηκα περισσότερο με το πουκάμισο και το σακάκι. Από πάντα φορούσα  τα πουκάμισα του πατέρα μου και από τότε ξεκίνησα να κάνω σχέδια και  να πειραματίζομαι με διάφορα υφάσματα μέχρι να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι υλικά χρησιμοποιείς για την διεκπεραίωση του έργου σου;

Στα πουκάμισα χρησιμοποίησα cotton και ριγωτά υφάσματα. Με βασικά υλικά δημιουργήθηκε η συλλογή μου. Στα σχέδια έδωσα κάτι το διαφορετικό για παράδειγμα σε ένα πουκάμισο έβαλα γιακάδες πάνω από τα μανίκια και έκανα ένα πουκάμισο να μπαίνει από πίσω μπροστά.

Ο χώρος της μόδας είναι απαιτητικός είσαι έτοιμη να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπίσεις; 

Είναι πολύ απαιτητικός όμως αυτά τα τρία χρόνια στο Alexander College κάναμε τόσα πολλά όπως δικό μας fashion show, πήγαμε σε πολλά άλλα fashion shows και μας είχαν μιλήσει διάφοροι καταξιωμένοι του χώρου που μας προετοίμασαν για την απαιτητικότητα του χώρου.. Βέβαια αν δεν μπεις στο χώρο δεν μπορείς να αντληφθείς με ακρίβεια αυτά που σου λένε. Από την στιγμή που μου έχουν δοθεί τόσες ευκαιρίες και μάλιστα το βραβείο μου ως η καλύτερη νέα designer σημάνει πως ο κόσμος κάτι βλέπει σε εμένα και πως εγώ μπορώ να ανταπεξέλθω. Νιώθω πανέτοιμοι να πορευτώ σε αυτό το νέο ταξίδι που βρίσκεται μπροστά μου.

Ποιο είναι το επόμενο σου βήμα;

Έχω ήδη ξεκινήσει να ράβω ρούχα τα οποία έχουν αρέσει απο την συλλογή μου και πολύ πιθανόν να πάω Ελλάδα για νέες συνεργασίες.