Δελτίο Τύπου

Το Alexander College ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η περίοδος εγγραφών για το «Εργαστήριο Δημοσιογραφίας». Στόχος του εργαστηρίου είναι να παρέχει όλα τα βασικά εφόδια στην μάθηση, κατανόηση και στην εφαρμογή του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Οι έμπειροι Δημοσιογράφοι Χριστόδουλος Χριστοδούλου (ΡΙΚ) και Νίκος Κέττηρος (πρώην Δημοσιογράφο, νυν Βουλευτής) βρίσκονται στο πηδάλιο του προγράμματος. Τα μαθήματα είναι απογευματινά, 2 φορές την εβδομάδα με αφετηρία τη δεύτερη εβδομάδα Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα αναπτύσσει την ικανότητα ανάλυσης και κριτικής περί πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών θεμάτων. Εξοικειώνει τους εκπαιδευόμενους με το χώρο της δημοσιογραφίας (έντυπος τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση) σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Προετοιμάζει τους φοιτητές στην προσέγγιση του πολιτικού, οικονομικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού ρεπορτάζ. Εκπαιδεύει στην εκφώνηση ραδιοφωνικών εκπομπών καθώς και στην παρουσίαση τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Με την λήξη του προγράμματος οι φοιτητές θα αποκτήσουν τις ικανότητες:

  • να παράγουν δημοσιογραφικά κείμενα διαφόρων ειδών και για διαφορετικά μέσα ενημέρωσης (έντυπα, τηλεόραση, ραδιόφωνο)
  • να συλλέγουν, να αναλύουν και να συνθέτουν στοιχεία και πληροφορίες σύμφωνα με τις μεθόδους και τις τεχνικές της δημοσιογραφικής έρευνας
  • να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα και τεχνολογίες πληροφορίας
  • να τηρούν τους κανόνες και τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας
  • να εκφωνούν ραδιοφωνικές ειδήσεις
  • να παρουσιάζουν τηλεοπτικές ειδήσεις

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης NCFE, UK.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μιλήσετε με το εκπαιδευτικό ίδρυμα και την κ. Αναστασία Χατζηκυριάκου, καλώντας στο 24532373.