Πραγματοποιήθηκε η διάλεξη της Δρ Μαρίας Ιωάννου στο Alexander College/UWE Bristol στη Λάρνακα, με θέμα Ισότητα των Φύλων. Συγκεκριμένα η διάλεξη καταπιάστηκε με την «Νομική, φιλολογία και φύλο: κοινωνικο – νομικοί προβληματισμοί και θέματα έμφυλης ισότητας στη Βικτοριανή λογοτεχνία και στις μέρες μας».

3Τη διάλεξη παρακολούθησαν φοιτητές, μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του University of the West of England στο Alexander College, καθώς και κοινό με ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο επίκαιρο θέμα.

Η Δρ. Μαρία Ιωάννου μέσα από μια αναδρομή στη βικτοριανή λογοτεχνία, ταξίδεψε τους παρευρισκομένους εμπλουτίζοντας συνάμα τις γνώσεις τους όσο αφορά το ρόλο της γυναίκας ιστορικά. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί στη σημερινή υφιστάμενη κατάσταση στους διάφορους οργανισμούς και Παγκόσμιες Οργανώσεις και νομοθεσίες που ασχολούνται τόσο με την κακοποίηση των γυναικών, όσο και με τα δικαιώματά τους.

Με το τέλος της διάλεξης δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να θέσει τις δικές του τοποθετήσεις, αλλά και απορίες, τις οποίες η Δρ. Ιωάννου απάντησε.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε την παρουσίαση της Δρ. Ιωάννου.

Το Alexander College/UWE Bristol μέσα από τις ανοικτές διαλέξεις τις οποίες διοργανώνει συχνά με επιστήμονες και ειδικούς, δίνει την ευκαιρία τόσο στη φοιτητική του κοινότητα, όσο και στο ευρύ κοινό να επιμορφωθούν, να αποκτήσουν γνώσεις και πληροφορίες αλλά και να εκφράσουν δικές τους τοποθετήσεις ενίοτε και απορίες, προβληματισμούς.