Έντιμε Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκη Ομήρου, Φίλοι Δήμαρχοι της Επαρχίας Λάρνακας, Φίλε Άντη Λόππα, Φίλοι Εκπρόσωποι του Επιχειρηματικού Κόσμου, Φίλοι Ερευνητές, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Κυρίες και Κύριοι,

Το  Alexander College/ University of the West of England στα χρόνια λειτουργίας του έχει επιτύχει όχι μόνο να εδραιωθεί ως αναπόσπαστο πλέον μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας, αλλά και να αναγνωριστεί διεθνώς.

Η σημερινής μέρα, με τα εγκαίνια του Ερευνητικού Κέντρου «Αλεξάντερ», σηματοδοτεί ένα κορυφαίο βήμα προς την περαιτέρω ανάπτυξη του Κολλεγίου. Παράλληλα, πρόκειται για ένα Ερευνητικό Κέντρο το όποιο  θα συντελέσει τα μέγιστα στην περαιτέρω υλοποίηση του οράματος και των στόχων του Κολλεγίου, καθώς και  στην ανάδειξη του σε Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας.

Η έρευνα και η καινοτομία, αποτελούν βασικούς παράγοντες ανάπτυξης και ευημερίας σε επίπεδο περιφέρειας και κράτους. Αποτελεί αναπόσπαστο και καίριο στοιχείο της αναπτυξιακής στρατηγικής όλων των αναπτυγμένων κρατών. Καθολική είναι η αναγνώριση, ότι οι επενδύσεις στην έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη, η τόνωση της καινοτομίας και η μεταφορά γνώσης, αποτελούν βασικές παραμέτρους για αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία του σήμερα.

Η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν βασικούς παράγοντες ανάπτυξης και στο δικό μας πρόγραμμα ως Δήμος και στο σημείο αυτό θα ήθελα να εξάρω την προσφορά συνεισφορά του Alexander College προς την κατεύθυνση αυτή, γιατί με την επιστημονική συμβολή του, συμβάλλει  στην ανάπτυξη της Λάρνακας.

Για το λόγο αυτό, σας συγχαίρω θερμά τη Διεύθυνση του Alexander College  για τις πρωτοβουλίες σας και εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις πρωτοπόρες ενέργειες σας οι οποίες αναδεικνύουν με το πιο ευφάνταστο τρόπο την υποστήριξη σας προς όλους εμάς.
Το Alexander College/ University of the West of England, δικαιολογημένα, υπερηφανεύεται για τις επιτυχίες του και την εκπλήρωση πολλών από τους στόχους του. Εγκαινιάζοντας το νέο αυτό Κέντρο, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις όχι μόνο για την ανάπτυξη του Κολλεγίου, αλλά και για τα πολλαπλά προστιθέμενα οφέλη που προσφέρει στην πόλη μας και στην κοινωνία, γενικότερα.
Εύχομαι ολόψυχα ακόμη περισσότερες επιτυχίες.