Πριν λίγες μέρες η Επιτροπή Εργασίας του κοινοβουλίου συζήτησε θέματα που αφορούν τα προβλήματα των μονογονεϊκών οικογενειών και την ανάγκη λήψης μέτρων από το κράτος για τη στήριξή τους.

Πρόσφατα η Ακαδημαϊκή Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο του Alexander College/University of the West of England ανακοίνωσαν ότι με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Κατά της Φτώχειας(17 Οκτωβρίου), θα δοθούν συνολικά επιπλέον πέντε υποτροφίες σε μητέρες μονογονιούς (single mothers) που επιθυμούν να φοιτήσουν σε οποιοδήποτε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό κλάδο σπουδών του University of the West of England στο Alexander College στη Λάρνακα.

Οι εκπροσώποι του Συνδέσμου Μονογονεϊκών οικογενειών κυρίες Χρύσω Πολυκάρπου και Στάλω Κωνσταντίνου επισκέφθηκαν το Alexander College/UWE όπου ο Διευθυντής του ακαδημαϊκού ιδρύματος, κ. Άντης Λόππας προσέφερε επίσημα τις πέντε υποτροφίες, 50% η κάθε μία.

«Μέσα στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που διανύουμε οφείλουμε να στηρίζουμε την κοινωνία με όποια μέσα μπορούμε. Χρέος μας είναι να προσφέρουμε ακαδημαϊκός φως, αλλά συνάμα να δίνουμε το παρόν μας μέσα από πράξεις αλληλεγγύης, εκεί όπου μπορούμε. Θεωρώ πως με αυτές τις υποτροφίες στις πέντε μητέρες μονογονιούς κάναμε και εμείς πράξη τα λόγια της συζύγου του Nelson Mandela, της Craca Machel η οποία είχε πει “Αν θες να σπάσεις τον κύκλο της φτώχειας, μόρφωσε ένα κορίτσι”», δήλωσε ο Διευθυντής του Alexander College/UWE , κ. Άντης Λόππας