Εξαιρετικού ενδιαφέροντος πληροφορίες σχετικά με το μέλλον των νέων στο νησί μας, ακούστηκαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στο Alexander College/UWE, με ομιλητές τον Πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου(ΟΝΕΚ), Παναγιώτη Σεντώνα, το Διευθυντή του Τμήματος Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αλέξανδρο Αλεξάνδρου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Βουλευτή Γεώργιο Τάσου.

Το Alexander College/UWE το οποίο βρίσκεται εδώ και 23 χρόνια στο χώρο της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στην Κύπρο, βρίσκεται πάντα κοντά στους νέους, διοργανώνοντας σεμινάρια και εκδηλώσεις, ανοικτές για το κοινό, όπου φιλοξενούνται σπουδαίες προσωπικότητες.

Η ημερίδα τελούσε υπό τη στήριξη της έντιμου Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία απέστειλε χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε ότι το Υπουργείο της είναι αρωγός και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες έτσι ώστε να διασφαλίσει στους νέους μας ένα καλύτερο μέλλον, στους τομείς εργασίας, εκπαίδευσης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Το ίδιο τόνισε και ο Διευθυντής του τμήματος Εργασίας, κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος ανέφερε ότι το Υπουργείο τους βγαίνει

Επιπλέον, η παρουσία του Προέδρου του ΟΝΕΚ ήταν σημαντική και απαραίτητη, καθώς αναφέρθηκαν διαδικτυακές πύλες και φορείς όπου οι νέοι μας θα βρουν επαγγελματική στέγη στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, κ. Τάσου στην ομιλία του τόνισε ότι το κυπριακό κοινοβούλιο ψηφίζει κάθε χρόνο τον ψηλότερο προϋπολογισμό του κράτους για την εκπαίδευση, επομένως δεν πρέπει να γίνουν άλλες υποχωρήσεις όσο αφορά την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος, ενώ ακροθιγώς επισήμανε ότι σύντομα χρειάζεται να γίνουν μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, έγιναν απορίες και εισηγήσεις εκ μέρος των παρευρισκόμενων, ενώ ο Πρόεδρος του ΟΝΕΚ εξέφρασε την επιθυμία να διευρυνθεί η συνεργασία με το εκπαιδευτικό ίδρυμα Alexander College/UWE.