Άντρια Ηλία

«Τελειώνοντας τις σπουδές μου στο Αlexander College, δεν μου ανοίχτηκαν μόνο επαγγελματικές πόρτες, αλλά μου δόθησαν και αγκαλιές γεμάτες αγάπη!»

Η Άντρια Ηλία, απόφοιτη του Alexander College, του 2013, των κλάδων BA(Hons) Graphic Design και MA Photography, σήμερα, εργάζεται στην παγκύπρια αλυσίδα υπεραγορών METRO supermarkets και πολύ σύντομα θα βρίσκεται στο δικό της Photography Studio “Andria Elia Photography”. Ακόμα μια πετυχημένη ιστορία απόφοιτης, που πέτυχε να αξιοποιήσει τη γνώση και να εδραιωθεί στην αγορά εργασίας στο χώρο του designκαι της φωτογραφίας.

Πόσο άμεσα, αφότου τελείωσες τις σπουδές σου, εργοδοτήθηκες;

Μετά τις σπουδές μου στο Graphic Design κατάφερα να έχω μια αρκετά καλή ευκαιρία στον τομέα του σχεδιασμού, των Social Media και του Web design. Aυτό έγινε δύο μήνες περίπου μετά την αποφοίτησή μου. Σ’ αυτήν την εταιρεία που εργοδοτήθηκα,  συνέχισα να εργάζομαι τα επόμενα έξι περίπου χρόνια, ενώ παράλληλα συνέχισα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Photography.  

Πρακτικά, πώς βοήθησαν οι σπουδές σου στο Alexander College στην επαγγελματική σου αποκατάσταση;

Οι σπουδές μου στο Alexander College ήταν ένας σημαντικός παράγοντας και πιστεύω ότι γι’ αυτό έχω καταφέρει να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. Κατάφερα να προχωρήσω χάριν στις γνώσεις και συμβουλές των καθηγητών μου, όπως επίσης και λόγω  των υπεύθυνων σπουδών του Alexander College, όπου πίστεψαν σε εμένα και με στήριξαν παρέχοντάς μου μια full υποτροφία. Aυτό μου έδωσε ένα μεγάλο κίνητρο να προσπαθώ καθημερινά στην πορεία μου και να κερδίζω με την αξία μου τις θέσεις εργασίας που μου δόθηκαν μέχρι σήμερα. 

Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα;

Στο Alexander College, υπήρχε και πιστεύω υπάρχει ακόμα ένα ομαδικό κλίμα από το οποίο όλοι βγαίνουν κερδισμένοι και κυρίως οι φοιτητές… υπήρχε μια ομάδα που έμοιαζε να ήθελε να προσφέρει αρκετά! Μια ομάδα που στόχο είχε να εντάξω την ομαδικότητα και την εμπιστοσύνη στους μελλοντικούς μου στόχους όπως επίσης και να με διδάξει προσφέροντάς μου ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Ακόμη, υπήρχε άψογη επικοινωνία και καθοδήγηση από τους καθηγητές. Εκτός από τις γνώσεις, μας εμπιστεύονταν μυστικά τα οποία με βοήθησαν να αντιμετωπίσω με αυτοπεποίθηση την επόμενη μέρα μετά τις σπουδές μου και να βγω στην αγορά εργασίας, έχοντας σίγουρη την εργοδότηση.

Τι θα σου μείνει αξέχαστο από την περίοδο που σπούδαζες στο Alexander;

Τα πάντα θα μείνουν αξέχαστα, και να θέλω να ξεχάσω κάτι, δεν μπορώ! Έχω δημιουργήσει πραγματικές φιλίες με τους τότε συμφοιτητές μου, αλλά και άλλο τόσο με τους τότε καθηγητές μου. Σήμερα, χρόνια μετά την αποφοίτησή μου, νιώθω πως έχω ένα κομμάτι στο Alexander College. Όλοι είναι πρόθυμοι να με βοηθήσουν και να με συμβουλεύσουν μέχρι σήμερα, και αυτό είναι κάτι μοναδικό. Γιατί τελειώνοντας τις σπουδές μου στο Αlexander College, δεν μου ανοίχτηκαν μόνο επαγγελματικές πόρτες στη ζωή μου, αλλά μου δόθησαν και αγκαλιές γεμάτες αγάπη!

Τα εγκαίνια του Photography Studio “Andria Elia Photography” θα γίνουν στις 27 Οκτωβρίου, στις 4:00 το απόγευμα. (Διεύθ.: 9 Ιουλίου Αραδίππου, Λάρνακα – έναντι από εκκλησία Αποστόλου Λουκά)