Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και των ερευνητικών του προγραμμάτων, αντιπροσωπία του Alexander College συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου Δρ Χρύσανθο Γεωργίου και τη λειτουργό Εύα Συμεωνίδου. Συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για συμβολή στην αντιμετώπιση σειράς εξαρτήσεων των νέων με έμφαση στη πρόληψη. Συμφωνήθηκε η ανάπτυξη ενός πλαισίου συνεργασίας που μπορεί να περιλαμβάνει σεμινάρια, διαλέξεις, διαδραστικές πρωτοβουλίες και έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι το Alexander College εφαρμόζει χρηματοδοτούμενο από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και με την υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας και της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας, πρόγραμμα επιμόρφωσης των νέων (PIN-CreateBeforeRegret) για τους κινδύνους από την παθολογική/προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια, ενημερωτικά έντυπα και εκπόνηση ποσοτικής έρευνας για τις αντιλήψεις που επικρατούν στην νεολαία όσο αφορά στα τυχερά παιχνίδια.

Εκ μέρους του Alexander College στην συνάντηση παρευρέθηκαν οι Κώστας Χριστοδουλίδης και Παναγιώτης Ηλία, στελέχη του Ερευνητικού Κέντρου.