Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ποταμίτου.

Ο σχεδιαστής μόδας και Πρόεδρος των σχεδιαστών μόδας Κύπρου Pantelis Panteli συμβάλλει ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στις 25 Μαΐου 2016.

Πρόκειται για το Fashion Show που παρουσιάζει το Alexander College

την Τετάρτη 25 Μαΐου στο Princess Beach Hotel στις 19:30,

με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας.

Στο Fashion Show θα συμμετέχουν οι απόφοιτες fashion designers του Alexander College.

  1. Kαλωσόρισες Παντελή μου στο georginasdiary.com. Σε αυτή τη συνέντευξη θα μιλήσουμε για το επικείμενο fashion show που ετοιμάζεις στις 25 Μαίου, το “Fashion walks for MS INDEPENDENCE”.

Σε χαιρετώ Τζωρτζίνα μου. Χαίρομαι που είμαστε και πάλι μαζί. To show που θα γίνει στις 25 Μαΐου αφορά τον Σύνδεσμο Ατόμων Πολλαπλής Σκλήρυνσης Λάρνακας.  Είναι μία προσπάθεια για να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε οικονομικά τον Σύνδεσμο και τους ανθρώπους που έχουν αυτή την πάθηση.

  1. Είσαι ευαισθητοποιημένος στα θέματα υγείας. Πως νιώθεις που συμβάλεις στην Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας και στην οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου Ατόμων Πολλαπλής Σκλήρυνσης Λάρνακας;

Καταρχάς με τιμάει ιδιαίτερα. Έχω κάποιους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, είναι και φίλοι μου θα έλεγα που έχουν αυτή την ασθένεια. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι και το πιο εύκολο. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να υποφέρουν δίχως να σταματάει η ζωή τους ταυτόχρονα. Η ζωή συνεχίζεται. Μπορεί και ο άνθρωπος δίπλα σου να πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας και ούτε καν να το συνειδητοποίησες. Έρχεται σε δόσεις και δεν ξέρεις πότε θα σου κτυπήσει.

  1. Ας περάσουμε στο “Fashion walks for MS INDEPENDENCE”. Τι ετοιμάζεις για εκείνη τη βραδιά;

Θα δείξω την καλοκαιρινή μου συλλογή η οποία είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα από τη φολκορική στολή της Ελλάδας. Βασικά εμπνεύστηκα τη συλλογή μου σε ένα ταξίδι που έκανα στην Αθήνα πριν μερικούς μήνες. Καθώς ήμουν στην πλατεία Μοναστηρίου, ήταν Σάββατο πρωί, θυμάμαι βγήκα για βόλτα και υπήρχε κάποιο Φεστιβάλ. Είχαν έρθει από διάφορα νησιά και επαρχίες της Ελλάδας με παραδοσιακές στολές. Ήταν ένα πάρα πολύ υπέροχο θέαμα, η μουσική, τα χρώματα των κουστουμιών… με εμπνεύσανε.

  1. Ποια η πηγή έμπνευσης σου για κάθε σου δουλειά;

Η καθημερινότητα, η ζωή η ίδια, οι άνθρωποι που με περιτριγυρίζουν καθημερινώς. Τα βιώματα μου. Εάν σκεφτώ πόσες εικόνες με κατακλύζουν κάθε εβδομάδα στο μυαλό μου και πόσες με επηρεάζουν και εμπνέουν για τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα είναι συνεχής πηγή έμπνευσης.

  1. Σε αυτό το show θα παρουσιάσουν οι έξι απόφοιτες φοιτήτριες σου από το Alexander College τη δική τους συλλογή. Πόσο περήφανος νιώθεις ως καθηγητής τους και τι του συμβουλεύεις;

Αισθάνομαι πάρα πολύ περήφανος. Με προσέγγισαν για να κάνουμε αυτή τη συνεργασία μαζί. Το είδαν σαν μια ευκαιρία για να γνωρίσει ο κόσμος τη δουλειά τους. Όπως λέω τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι Λέκτορας ότι τους μαθητές μου τους αισθάνομαι σαν παιδιά μου. Τους συμβουλεύω και τους δίνω τα εφόδια για να μπορέσουν να συνεχίσουν. Νομίζω θα υπάρχει πολλή συγκίνηση εκείνο το βράδυ γιατί είναι και η πρώτη φορά που θα εκθέσουν τη δουλειά τους ολοκληρωμένη. Είναι σαν ένας γονιός που νιώθει περήφανος για τα κατορθώματα των παιδιών του και νομίζω ότι αυτό είναι δύσκολο να το εισπράξεις αν δεν είσαι καθηγητής. Βλέπεις την πρόοδο, την εξέλιξη

  1. Κατά τη διάρκεια του Catwalk των έξι αποφοίτων φοιτητριών θα υπάρχει και μία κριτική επιτροπή. Ποια άτομα θα την απαρτίζουν και ποιος ο ρόλος τους;

Η επιτροπή θα είναι από διάφορα άτομα από τον επαγγελματικό χώρο, της μόδας, της showbiz. Άνθρωποι που ασχολούνται συνεχώς με τη μόδα και η άποψη τους μετρά. Θα είναι εκεί περισσότερο για την αξιολόγηση των φοιτητριών και νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τους προετοιμάσεις για το καινούριο τους ξεκίνημα. Στην τελική σαν επαγγελματίες καθημερινά αξιολογούμαστε για τη δουλειά μας. Θα είναι λοιπόν η πρώτη τους αξιολόγηση σαν επαγγελματίες.

  1. Γενικότερα είσαι πολύ δοτικός άνθρωπος. Πιστεύεις ότι έκανες καλά που επέλεξες να διδάσκεις σε νέους φοιτητές που θέλουν να ακολουθήσουν το fashion design;

To γεγονός ότι είμαι δοτικός νομίζω ότι με βοηθά γιατί δεν έχω αυτό το εγωιστικό συναίσθημα. Σίγουρα το να μπορώ να μεταφέρω ένα μέρος της γνώσης και της πείρας μου σε νέα παιδιά είναι πολύ ευχάριστο. Είναι τα παιδιά του αύριο, το μέλλον του χώρου μας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να σταδιοδρομήσουν σωστά. Το κάνω με πολύ όρεξη και μεράκι. Πραγματικά, τους ενθαρρύνω καθημερινά να μην αφήσουν τα όνειρα τους ποτέ.

  1. Τι εμπειρίες έχεις αποκομίσει από την μέχρι τώρα πορεία σου στο χώρο της μόδας;

Έχω αποκομίσει πάρα πολλά. Έχω αποκομίσει τον εαυτό μου . Αυτός που είμαι μέσα από τον καλλιτεχνικό τομέα, μέσω της δημιουργίας. Έχω δημιουργηθεί και εγώ σαν άνθρωπος.

Φωτογράφος Λάμπρος Παπαλάμπρου.

Ευχαριστίες στο Stories Espresso and Wine Bar στην Λάρνακα για τη φιλοξενία και στο Mangelo Hair.