Οι στατιστικές της γνωστής Βρετανικής εφημερίδας The Guardian για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά επιβεβαιώνουν ότι : «Το υψηλότερο σε κατάταξη Πανεπιστήμιο Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο προσφέρει τα πτυχία του στην Κύπρο είναι το University of the West of England στο Alexander College στη Λάρνακα».

Φαίνεται όμως πως δεν είναι μόνο η The Guardian η οποία μέσα από τις στατιστικές της αποδεικνύει ότι το υψηλότερο σε κατάταξη Βρετανικό Πανεπιστήμιο που δίδει τα πτυχία του στην Κύπρο είναι το University of the West of England, στο Alexander College.

Σύμφωνα και με τις στατιστικές των The Times Βρετανίας, το υψηλότερο σε κατάταξη Βρετανικό Πανεπιστήμιο το οποίο δίδει τα πτυχία του στην Κύπρο, είναι το University of the West of England, στη Λάρνακα, στο Alexander College.

Η ψηλή κατάταξη του University of the West of England κάνει το Alexander College στη Λάρνακα, το προσωπικό, αλλά και ιδιαίτερα τους φοιτητές του να νιώθουν περήφανοι για την ποιότητα της εκπαίδευσης και των αναγνωρισμένων πτυχίων που δίνει το Alexander College/UWE.

Η στενή συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, Alexander College και University of the West of Englandσυνεχίζεται ακατάπαυστα με μοναδικό στόχο την συνεχή ποιότητα στην εκπαίδευση.

Γι’ αυτούς λοιπόν που μετράνε την ποιότητα στην εκπαίδευση, τώρα γνωρίζουν πως όσον αφορά τα βρετανικά αναγνωρισμένα πτυχία στη Κύπρο η απάντηση είναι: University of the West of England στη Λάρνακα, στο Alexander College