Παρουσία πολλών επισήμων, υπογράφηκε η συμφωνία συνεργασίας του Alexander College με το Kursk State Medical University της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που διοργανώθηκε στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Alexander College στη Λάρνακα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου 2014, εν τη παρουσία των Δημάρχων Λάρνακας και Αραδίππου, του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Γεώργιου Τάσου, μελών του Κοινοβουλίου, πολλών άλλων προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου του τόπου καθώς και εκπροσώπων του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Alexander College.

Επίσης, την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρύτανης του Kursk State Medical University, Professor Lazarenko Victor Anatolievich, ο οποίος συνυπέγραψε με το Διευθυντή του Alexander College, Άντη Λόππα, το επίσημο έγγραφο συμφωνίας.

Ξεκινώντας την εκδήλωση, στο βήμα ανέβηκε ο Διευθυντής του Alexander College ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «σύντομα, θα δούμε στην πράξη να υλοποιούνται κοινές δραστηριότητες συνεργασίας που θα προσδώσουν μια νέα επιστημονική διάσταση στις δραστηριότητες των δύο μερών και θα βοηθήσουν τη Λάρνακα, αλλά και τον τόπο μας γενικότερα». Ακόμη, τόνισε ότι οι κοινές δράσεις θα βοηθήσουν στη διεύρυνση του κοινωνικού ρόλου και των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης του Ιατρικού Πανεπιστημίου, το οποίο κατατάσσεται σε ένα από τα πιο εγκεκριμένα πανεπιστήμια της Ρωσίας, σχολίασε το δεδομένο ότι το Kursk State Medical University φροντίζει να χτίζει σταθερές συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιώντας ενέργειες που επωφελούν, τόσο τη φοιτητική κοινότητα, όσο και την κοινωνία γενικότερα. Το Πανεπιστήμιο σήμερα αριθμεί 1500 φοιτητές ιατρικής, απασχολεί 633 ακαδημαϊκούς και 90 γιατρούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε έτος δέχεται περισσότερες από 700 αιτήσεις εισδοχής.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου, Ανδρέας Λουρουτζιάτης και Ευάγγελος Ευαγγελίδης. Ο κ. Λουρουτζιάτης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Alexander College, το οποίο κάνει περήφανο την πόλη της Λάρνακας με τις επιτυχίες του ιδρύματος και των φοιτητών του. Τέλος, ο κ. Ευαγγελίδης, απευθύνθηκε προς τα μέλη του Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι οφείλουν να επενδύουν στην Παιδεία, δημιουργώντας σταθερό έρεισμα διεύρυνσης του ρόλου όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ευχαρίστησε επίσης το Alexander College, το οποίο στα 23 χρόνια παρουσίας του προσφέρει αδιαλείπτως εισφορές και υποτροφίες στο Δήμο Αραδίππου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με κόκτεϊλ δεξίωση κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι άδραξαν της ευκαιρίας να ανταλλάξουν απόψεις.