[custom_frame_left]
tarsw
[/custom_frame_left]

Φοιτήτρια του Alexander College/UWE του κλάδου Εγκληματολογίας συμμετέχει στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας Αθήνας.

Η Ταρσώ Θεοφάνους έχει κάνει περήφανους πρώτα τους καθηγητές της του κλάδου Εγκληματολογίας του Alexander College/University oft heWest of England, αλλά και ανέβασε τον πήχη ψηλά όσο αφορά την αξιοπιστία των πτυχίων του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Μετά από προτροπή της Υπεύθυνης καθηγήτριας του κλάδου Εγκληματολογίας Κλεοπάτρας Χατζήκου, οι φοιτητές της συμμετείχαν σε Διεθνές Συνέδριο που έγινε το περασμένο Ιούλιο στην Αθήνα. Εκεί δόθηκε στους φοιτητές η ευκαιρία να διευρύνουν τον κύκλο των γνωριμιών τους. Έτσι η Ταρσώ Θεοφάνους άδραξε της ευκαιρίας και παρέμεινε στην Αθήνα μετά τη λήξη του Συνεδρίου, αφού της ζητήθηκε από το Διευθυντή του ΚΕΜΕΑ, κ. Γρίζη να κάνει πρακτική άσκηση στον κλάδο της. Η ίδια δηλώνει:

«Η συνεργασία μου με το ΚΕΜΕΑ (Κέντρο Μελετών Ασφάλειας), είχε ξεκινήσει από το διεθνές συνέδριο που έγινε στις 11 μεχρι 14 Ιουνίου στην Αθήνα που θέμα είχε “ The rule of law in an era of change: security, social justice and inclusive governance”, από το John Jay College of Criminal Justice της Νέας Υόρκης.  Καταρχάς, για το συγκεκριμένο συνέδριο ενημερώθηκα από την καθηγήτρια μου κ. Κλεοπάτρα Χατζήκου. Αν δεν πήγαινα στο συγκεκριμένο συνέδριο το πιο πιθανό να μην έκανα την πρακτική σε αυτόν τον φορέα».

Για την εμπειρία της σ’ αυτό τον τόσο σημαντικό χώρο μας λέει τα εξής: «Προσωπικά είμαι ευγνώμων στον κ. Γρίζη, διευθυντής του ΚΕΜΕΑ, για την ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετάσχω στον φορέα αυτό. Αδιαμφισβήτητα, η σημαντικότερη περίοδος της ζωής μου ηταν η πρακτιτή που έκανα στην Αθήνα, στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας που υπάγεται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με αξιόλογα πρόσωπα του χώρου αυτού και να εγκληματιστώ σε ένα τέτοιο φορέα. Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης, συμμετείχα στη διεξαγωγή της έρευνας με θέμα «Εμπορία Ανθρώπων: Διεθνές Θεσμικό Πλαίσιο Anti – Trafficking». Το πιο σημαντικό που έμαθα απο αυτή την πρακτική είναι ο τρόπος σκέψης, δηλαδή σε τέτοιους  φορείς πρέπει να σκέφτεσαι πιο πρακτικά και να κάνεις εισηγήσεις που μπορούν να υλοποιθούν. Η  συνεργασία μου στο ΚΕΜΕΑ με έκανε να βρω τον εαυτό μου και να ανακαλύψω τί θέλω να ακολουθήσω για μεταπτυχιακές σπουδές. Προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι σημαντικό να κάνεις πρακτική άσκηση στο στοιχείο σου μιας και ανακαλύπτεις πώς η θεωρία γίνεται πράξη».