Έντιμε Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρη Συλλούρη,

Ανώτερε Λειτουργέ Διεύθυνσης Ανώτερης και Ανωτάτης Εκπαίδευσης Δρ.Πανικό Γεωργιούδη,

Φίλε Δήμαρχε Αραδίππου, Βαγγέλη Ευαγγελίδη,

Φίλε Διευθυντή του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Alexander College, Άντη Λόππα,

Φίλε Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Alexander, Κώστα Χριστοδουλίδη,

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Αρχίζοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την ευγενική πρόσκλησή τους να χαιρετίσω στη σημερινή τιμητική εκδήλωση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Alexander College. Σε αυτά τα είκοσι πέντε χρόνια ζωή έχει αναπτυχθεί και έχει να επιδείξει αξιοσημείωτο ακαδημαϊκό έργο. Προσφέρει στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης της Λάρνακας και κατ΄ επέκταση ολόκληρης της Κύπρου.

Η σημερινή τιμητική εκδήλωση είναι επίσης και μια επιβράβευση όλων των καθηγητών, του προσωπικού, των απόφοιτων, των φοιτητών και ειδικότερα του φίλου Διευθυντή του Alexander College κ. Άντη Λόππα, οι οποίοι με την καθοδήγηση και συνεργασία τους, συμβάλλουν ο κάθε ένας ξεχωριστά, ώστε να καταστεί όλο αυτό μια πραγματικότητα. Τους εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια.

Κυρίες και Κύριοι,

Σήμερα βαδίζουμε, εν μέσω ανατροπών και αλλαγών, που μεταβάλλουν το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τοπίο. Η εκπαίδευση είναι ένα από τα κλειδιά που πρέπει να επενδύσουμε ώστε να μπορούν να ανοίξουν οι πόρτες της προόδου της Κύπρου και θα βοηθήσει να δημιουργήσουμε νέες θέσεις ποιοτικής απασχόλησης και να αντιστρέψουμε τα αρνητικά που έπονται.

Το Alexander College αποτελεί ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας μας, το οποίο, με το κύρος και την αξιοπιστία του, έχει εδραιωθεί σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και έχει να επιδείξει ποιοτικό έργο, τόσο σε θέματα εκπαίδευσης, όσο και σε θέματα έρευνας, καθώς και κοινωνικής προσφοράς.

Το έργο του, βελτιώνει τη θέση του, χρόνο με το χρόνο και είναι  χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πολλοί απόφοιτοι του Κολλεγίου έχουν διαπρέψει και διακριθεί σε τομείς, όπως η έρευνα, η επιστήμη και οι τέχνες.

Αυτά λοιπόν, τα πρώτα 25 χρόνια ήταν μόνο η αρχή, για να μετατραπεί σε ένα εκπαιδευτικό και ερευνητικό Κέντρο, εφάμιλλο και αντίστοιχο άλλων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Κύπρου και του εξωτερικού.  

Αγαπητοί φίλοι του Alexander College,

Σήμερα, με τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Alexander College εκπληρώνεται ένα όνειρό ζωής. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά μη χαμηλώνετε το βλέμμα μπροστά στον αρνητισμό και την απαισιοδοξία. Mη χάνετε την πίστη σας και μην αφήνετε το χρόνο να περνά μακριά από τη μάθηση και τη δημιουργία. Συνεχίστε το ταξίδι για την κατάκτηση της γνώσης, της μόρφωσης και της αυτογνωσίας, ένα ταξίδι που, όπως εσείς οι ίδιοι έχετε αποδείξει, δεν τελειώνει ποτέ.

Εύχομαι σε όλους σας, κάθε προσωπική επιτυχία, ευτυχία και καλή σταδιοδρομία!