Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι μαζί σας, με την ευκαιρία των 25 χρόνων από την ίδρυση της τριτοβάθμιας ιδιωτικής σχολής Alexander College, μίας πολύ-πολιτισμικής ιδιωτικής Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενός έγκριτου ακαδημαϊκού ιδρύματος με υψηλό επίπεδο μόρφωσης στην πόλη της Λάρνακας.

Η συνεργασία με έγκριτα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Βρετανικό Πανεπιστήμιο «University of the West of England», σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, προσφέρει μία σιγουριά και εμπειρία ακαδημαϊκών προγραμμάτων εξωτερικού, η οποία σίγουρα προσμετρά θετικά στο μέλλον κάθε αποφοίτου. Επίσης, η εξειδίκευση σε συγκεκριμένα πεδία σπουδών, τα οποία έχουν υψηλό δείκτη ζήτησης, αποτελεί επιπρόσθετο πλεονέκτημα. Το Alexander College όμως, εξειδικεύεται και σε ένα τομέα σπουδών τον οποίο θεωρώ σημαντικό για την ισορροπία του ανθρώπου και της κοινωνίας, αυτό των Καλών Τεχνών. Έναν τομέα ο οποίος συνδυάζει την απόκτηση της γνώσης και την προσφορά προς τον άνθρωπο.

Σημαντικό βήμα και πρωτοβουλία, αποτελεί η δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου, μέσα από το οποίο προάγεται η έρευνα, η καινοτομία και η κριτική μελέτη, σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική αποστολή του Πανεπιστημίου.  Είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, μεταξύ άλλων, εκπονήθηκαν δύο επιστημονικές έρευνες, αξιοποιώντας ιδίους πόρους και εξωτερική χρηματοδότηση από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την ΠΟΒΕΚ, το Δήμο Λάρνακας και την Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα. Παράλληλα συμφωνήθηκε μεταξύ των μερών η δημιουργία ενός εργαλείου για την εισαγωγή καινοτομίας στις μικρές επιχειρήσεις.

Όλα όσα προανέφερα, μαρτυρούν τη λειτουργία ενός σοβαρού και πολύπλευρου ακαδημαϊκού ιδρύματος. Οι οιωνοί για τα αποτελέσματα τόσο των φοιτητών κάθε κλάδου, όσο και του Ερευνητικού Κέντρου του ιδρύματος, είναι καλοί. Είναι σημαντικό, και το τονίζω ξανά, να ανανεώνεις και να αναδημιουργείς την προοπτική στο μυαλό των νέων.      

Θα καλούσα όλους ξεχωριστά και τον καθένα στον τομέα του, όπως συμβάλει στην εξάλειψη οποιασδήποτε διάκρισης και στην προώθηση και αποδοχή της ισότητας των φύλων, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνική και βιώσιμη ανάπτυξη όλων των κοινωνιών. 

Να είστε όλοι καλά.