Η Άντρια Χρίστου, απόφοιτη του κλάδου Διακόσμησης Εσωτερικού Χώρου, συνοψίζει τα πλεονεκτήματα του Alexander College: «Αναγνωρισμένο βρετανικό πτυχίο σε μόνο τρία χρόνια. Εξοικονόμησα χρόνο, χρήματα και σε ένα μήνα θα έχω στο χέρι μου πτυχίο του UWE Bristol.»

Νιώθεις έτοιμη να ξεκινήσεις να εργάζεσαι στο χώρο;

Έχουν περάσει τρία χρόνια χωρίς να το καταλάβω. Αυτά τα χρόνια εδώ στο Alexander College/UWE Bristol έχω πάρει τις απαραίτητες γνώσεις για το  πώς πρέπει να γίνεται η διακόσμηση ενός εσωτερικού  χώρου, έτσι ώστε να είναι λειτουργικός και αισθητικά ποιοτικός. Επομένως, είμαι και νιώθω πανέτοιμη να αρχίσω να εργάζομαι στο χώρο της διακόσμησης.

Αποφάσισες από μικρή ηλικία ότι ήθελες να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο κλάδο;

Αυτό το όνειρο το είχα από μικρή ηλικία.  Πάντα μου άρεσε να διαμορφώνω ένα εσωτερικό χώρο, κυρίως του σπιτιού μου, και τον διακοσμούσα όπως μου άρεσε εμένα.  Μου άρεσε να αλλάζω τα χρώματα στους τοίχους  για να γίνεται ο χώρος πιο φωτεινός, ακόμη και τα έπιπλα τα μετέφερα όπου εγώ νόμιζα πως ήταν το σωστό, ασχέτως αν ήταν λάθος. Ήμουν μικρή, δεν ήξερα. Τώρα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και ανυπομονώ να αρχίσω να εργάζομαι στο χώρο της Διακόσμησης.

Τί θα κρατήσεις από το Alexander College/UWE Bristol;

Το Alexander College με προετοίμασε κατάλληλα, έτσι ώστε να νιώθω σήμερα έτοιμη να εργαστώ στο χώρο της διακόσμησης. Αυτά τα τρία χρόνια μου έδωσαν πάρα πολλές γνώσεις και με την βοήθεια  των καθηγητών μου έχω καταλάβει πώς είναι και πώς λειτουργεί ο κόσμος της διακόσμησης.

Γιατί επέλεξες να φοιτήσεις στον κλάδο BA(Hons) Interior Design του UWE Bristol;

Επέλεξα να φοιτήσω στον κλάδο BA(Hons) Interior Design του UWE Bristol για διάφορους λόγους. Οι σημαντικότεροι λόγοι ήταν ότι είναι αναγνωρισμένο βρετανικό πτυχίο και ότι είναι μόνο τρία χρόνια η απαιτούμενη φοίτηση για απόκτηση πτυχίου. Έτσι εξοικονόμησα χρόνο, χρήματα και σε ένα μήνα θα έχω στο χέρι μου πτυχίο βρετανικού πανεπιστημίου.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για τους επόμενους μήνες;

Θα ξεκινήσω να ψάχνω δουλειά ως διακοσμήτρια ή για κάτι που έχει σχέση με τη διακόσμηση. Δηλαδή αρχικά μπορώ να σχεδιάζω ψευδοτάβανα, έπιπλα, φωτιστικά και επίσης θα φτιάχνω διαφορά διακοσμητικά  στολίδια. Στα σχέδια μου είναι επίσης, να κάνω μαθήματα διακοσμητικής. Κάπως έτσι υπολογίζω να είναι τα πρώτα μου βήματα στο χώρο μέχρι να βρω το μονοπάτι που πραγματικά μου ταιριάζει να ακολουθήσω. 12717854_131157487272352_805800264538665728_n