Η Χρυστάλλα Μιχαήλ, τελειόφοιτη στον κλάδο Μόδας του UWE Bristol, μιλά για όλα όσα κέρδισε στα τρία χρόνια φοίτησής της στο Alexander College.

Φέτος αποφοιτάς από τον κλάδο Μόδας του UWE Bristol. Νιώθεις έτοιμη να ξεκινήσεις να εργάζεσαι στο χώρο;

Ο κλάδος στον οποίο επέλεξα να φοιτήσω που έδωσε το προνόμιο να κάνω κάποιες δουλειές, να εργαστώ δηλαδή στο χώρο πριν ακόμα αποφοιτήσω. Έχω φτιάξει φορέματα κατά παραγγελία από τον πρώτο κιόλας χρόνο που ήρθα στο Alexander College. Έλαβα μέρος σε fashion shows και έχει φορεθεί ένα από τα πρώτα ρούχα που έφτιαξα σε video clip.

Άρα, όλα αυτά σε προετοίμασαν για την αγορά εργασίας ενός τόσο απαιτητικού χώρου;

Φυσικά, τώρα νιώθω έτοιμη να γίνω μέρος αυτού του χώρου που έχετε δίκιο, είναι πολύ απαιτητικός. Βέβαια, πρέπει να πω ότι δεχθήκαμε σωστή καθοδήγηση και από τους καθηγητές μας. Ο υπεύθυνος καθηγητής του κλάδου Παντελής Παντελή και η καθηγήτρια μου Μαριάννα Πέγκα από την αρχή μας έχουν μιλήσει και μας έχουν εξηγήσει τις δυσκολίες που θα βρούμε σ’ αυτό τον χώρο.

Αποφάσισες από μικρή ηλικία ότι θα ήθελες να ασχοληθείς με τη Μόδα;

Η μόδα μου κίνησε το ενδιαφέρον από πολύ μικρή ηλικία, γι΄ αυτό και την ακολούθησα απο τα 15 μου περίπου όταν γράφτηκα στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας στον κλάδο «Σχέδιο Μόδας». Δεν είναι απλώς μια δουλειά. Είναι τρόπος σκέψης και τρόπος ζωής για εμένα.

Ποια τα σχέδιά σου για τους επόμενους μήνες;

Για τους επόμενους μήνες, φυσικά ετοιμάζομαι για την αποφοίτησή μου και παράλληλα ασχολούμαι με τη χειμερινή μου συλλογή που είναι εμπνευσμένη από την ενδυμασία της Αφρικής. Μια συλλογή από πλεχτά και ξύλινες χάντρες και θα παρουσιαστεί στην αποφοίτησή μου. Αισθάνομαι ότι ο καιρός πέρασε πολύ γρήγορα και τώρα μετά από τρία χρόνια αποχαιρετώ τη φοιτητική ζωή. Αλλά νιώθω πλήρης και σίγουρα καταλήγω ότι οι σπουδές μου στον κλάδο Μόδας του UWE Bristol στο Alexander College, ήταν μια σωστή επιλογή.

My knit Creation (1) photo1