Ο κλάδος Καλών Τεχνών και το Ερευνητικό Κέντρο Alexander College διοργανώνει σειρά συζητήσεων σχετικά με την τέχνη, σε τέσσερις συναντήσεις, Τετάρτη 2, 16 και 30 Μαρτίου και 13 Απριλίου. Η σειρά συζητήσεων «Ας μιλήσουμε για τέχνη» επικεντρώνεται στη σύγχρονη, καλλιτεχνική εργασία και έχει ως στόχο να προάγει τον διάλογο και τις ανταλλαγές ανάμεσα σε καλλιτέχνες, θεωρητικούς της τέχνης, επαγγελματίες του χώρου, φιλότεχνους, φοιτητές και μαθητές.

Το Alexander College/UWE Bristol, με μακρά παράδοση στους κλάδους Αrt & Design,  μέσα από αυτές τις συναντήσεις, δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές του και στο ευρύ κοινό να εμπλακούν σε δραστηριότητες που αφορούν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στα Fine Arts Studios του Alexander College(Ιάκωβου Πατάτσου 40, Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου), στις 7:00μμ, με ομιλητές τους Στέλιο Καλλινίκου από Πολιτιστικό Οργανισμό «Θκιο Παλιές», την Μαρία Τουμάζου και Ορέστη Λαζούρα από Κέντρο Τεχνών «Νεοτερισμοί Τουμάζου» και τον Αλέξανδρο Χατζηκώστα από Studio/Gallery «Myth Factory».

Η διάρκεια κάθε συνάντησης είναι μία ώρα, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με συμμετοχή του κοινού. Τις συζητήσεις συντονίζει η Δρ Νίκη Ζαντή, καθηγήτρια του Alexander College και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ερευνητικού Κέντρου Alexander.