Δελτίο Τύπου

Ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Circle of Change”, διοργανώνει σε συνεργασία με τον κλάδο Νομικής του Alexander College, Βιωματικό Εργαστήρι με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα Έμφυλης Βίαςκαθώς και ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις διαθέσιμες υπηρεσίες στήριξης.

Το βιωματικό εργαστήρι θα γίνει την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στο Θέατρο του Alexander College, στις 5:00μμ.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι η αλλαγή στάσεων και αντιλήψεων σχετικά με την έμφυλη βία, πραγματοποιώντας δράσεις πρόληψης, εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε επαγγελματίες, νέους, ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει στην καταπολέμηση της κατηγορίας των θυμάτων και την ενθάρρυνση των ιδίων και των μαρτύρων, να αναφέρουν τη βία σε αρμόδιες υπηρεσίες, αυξάνοντας την αίσθηση εμπιστοσύνης τους και ταυτόχρονα συμβάλλοντας στη μείωση πρακτικών σεξισμού και την αναπαραγωγή στερεότυπων ως προς τον ρόλο του φύλου, στις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Στο βιωματικό εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών.

Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 24 532373 και επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου του εκπαιδευτικού ιδρύματος.