Tην Παρασκευή 8 Μαίου, η ώρα 7.30, στον πολυχώρο «Αποθήκες 79» στη Λάρνακα, δυο τριτοετείς φοιτητές του Alexander College/UWE θα παρουσιάσουν δουλειά τους.

Η έκθεση με την ονομασία «Άλλη Όψη» θα συνδυάζει την τέχνη της φωτογραφίας με αυτή της ζωγραφικής καθότι οι δύο εκθέτες είναι τριτοετείς φοιτητές στο κλάδο φωτογραφίας και κλάδο καλών τεχνών.

Οι εκθέτες:  Αντρέας Κωνσταντίνου (Φωτογραφία) και Αντρέας Αντρέου (Ζωγραφική).

Η έκθεση γίνεται με τη στήριξη του Alexander College/University of the West of England και θα διαρκέσει μία βδομάδα. 

Ποιό ήταν το έναυσμα για την έκθεση «ΑΛΛΗ ΟΨΗ»;

Αντρέας Κωνσταντίνου: Θέλουμε να δείξουμε ότι η ζωγραφική και η φωτογραφία ανήκουν στην ίδια οικογένεια της τέχνης.
Αντρέας Αντρέου: Κατά την γνώμη μας η ζωγραφική είναι η άλλη όψη  της φωτογραφίας και η φωτογραφία η άλλη όψη της ζωγραφικής και έτσι καταλήξαμε στον τίτλο  «ΆΛΛΗ  ΌΨΗ».

Πόσο εύκολο ήταν να συνδυάσετε δυο τέχνες σε μια έκθεση; (φωτογραφίας και ζωγραφικής)

Α.Α: Πιστεύουμε πως η φωτογραφία και η ζωγραφική συνδυάζονται εύκολα και θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι δεν είναι δύσκολο να συνυπάρξουν.

Τί να αναμένουμε να δούμε στην έκθεση;
Α.Κ: Θα δείξουμε μέσα από την έκθεση μας κάτι το πρωτοποριακό που σπάνια γίνεται στην Κύπρο, αφού στον τόπο μας δεν βλέπουμε συχνά τέτοιου είδους εκθέσεις.
Α.Α: Θα επιδιώξω να δείξω δουλειά της βυζαντινής τέχνης που όμως θα απεικονίζει σύγχρονα είδωλα, ενώ ο Ανδρέας (Κωνσταντίνου) θα δείξει την τεχνική της Φωτογραφίας μαζί με Landscape.

Είστε τριτοετείς φοιτητές στο Alexander College στο κλάδο της φωτογραφίας και στον κλάδο των Καλών Τεχνών. Τι αποκομίσατε από τις σπουδές σας και τι έχετε να πείτε σε όσους σκέφτονται να ακολουθήσουν τις εν λόγω σπουδές στο Alexander College/UWE; (φωτογραφίας και καλών τεχνών)

Α.Κ: Μέσα από την εμπειρία που εμείς ζήσαμε εδώ στο Alexander College/UWE, αποκομίσαμε πολλές αναμνήσεις, μάθαμε πολλά και αγαπήσαμε τους καθηγητές μας οι οποίοι μας μετέδωσαν πολλά.
Α.Α: Πιστεύουμε ότι αξίζει κάποιος να σπουδάσει στο κολέγιο γιατί πέρα από τις γνώσεις και εμπειρίες θα κάνουν και καλές γνωριμίες,  με φοιτητές και καθηγητές.

Ποιά είναι η συμβολή του Alexander College/UWE στην έκθεση σας στις 8 Μαίου;

Α.Κ: Το κολέγιο μας στηρίζει αυτή την πρώτη μας έκθεση.
Α.Α: Είμαστε τελειόφοιτοι και σε λίγο καιρό θα βγούμε στο δύσκολο δρόμο της τέχνης, θέλαμε την στήριξη του κολεγίου μας, ενός κολεγίου που το ζήσαμε και μας χάρισε πολλές γνώσεις. Το κολέγιο δέχθηκε να στηρίξει την έκθεση μας.

Για σας τι σημαίνει η τέχνη της φωτογραφίας και η τέχνη της ζωγραφικής;

Α.Α: Για μένα η ζωγραφική είναι ένας τρόπος ζωής που μέσω αυτής μπορώ να δείξω στον έξω κόσμο το δικό μου χαρακτήρα και μέσα από την ζωγραφική  μπορώ να εκφράσω τα δικά μου συναισθήματα.
Α.Κ: Για μένα η τέχνη της φωτογραφίας είναι τα πάντα. Μέσα από την φωτογραφία γνωρίζεις ένα νέο κόσμο. Επίσης από τις πολλές κατηγορίες της φωτογραφίας, θα ήθελα στο μέλλον να ακολουθήσω Landscapephotography, μια τέχνη η οποία σε βοηθά να γνωρίσεις νέους τόπους.

Ποιος είναι ο ρόλος των σπουδών στην πορεία ενός καλλιτέχνη και ποιος αυτός του ταλέντου;

Α.Α: Κατά την γνώμη μας η φωτογραφία και η ζωγραφική δεν διδάσκεται μόνο μέσα από βιβλία. Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις και να έχεις μια βάση μέσα σου, ένα ταλέντο.
Α.Κ: Την τέχνη και το ταλέντο πρέπει να το έχεις από μέσα σου γιατί δεν είναι κάτι που διδάσκεται εύκολα. Είναι όμως απαραίτητος ο ρόλος των σπουδών, οι εμπειρίες των μαθημάτων, αλλά και η συμβολή των καθηγητών.

Σύντομα θα αποφοιτήσετε από το Alexander College/UWE το οποίο βρίσκεται στη Λάρνακα και θα έχετε στα χέρια σας ένα βρετανικό αναγνωρισμένο πτυχίο. Τι αισθάνεστε γι αυτό και πόσο ενισχύει τα όνειρα σας;

Α.Α: Καταρχάς θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε πολύ περήφανοι που θα αποφοιτήσουμε από το Alexander College/UWE και που θα πάρουμε ένα βρετανικό αναγνωρισμένο πτυχίο. Σίγουρα αυτό θα δώσει δύναμη στα όνειρα μας.
Α.Κ:  Αναμφισβήτητα το πτυχίο μας από το Alexander College/UWE ενισχύει με το παραπάνω τα όνειρα και τους στόχους μας. Άλλωστε στο δικό μου κλάδο, της φωτογραφίας, το Alexander College/UWE είναι το μοναδικό στη Κύπρο που δίνει πτυχίο στο κλάδο της φωτογραφίας (BAHonsPhotography)

Τέλος, με τι να κλείσουμε την σύντομη αυτή συνέντευξη μας η οποία έγινε με αφορμή την έκθεση σας στις 8 Μαίου;

Α.Α: Θέλω να πω ότι μέσα από τις σπουδές μας γνωρίσαμε σπουδαίους και αξιόλογους καλλιτέχνες και καθηγητές όπου μέσα από τις γνώσεις τους, μας δίδαξαν πάρα πολλά. Επίσης γνωρίσαμε πολλούς συμφοιτητές όπου στην πορεία καταφέραμε -φοιτητές και καθηγητές- να γίνουμε φίλοι και θα  ήθελα να παραμείνουμε φίλοι.
Α.Κ: Μέσα από την τριτοετή φοίτηση μας στο Alexander College/UWE νιώθουμε ότι βάλαμε γερά θεμέλια για το μέλλον μας και βάσεις για να μπορέσουν να εκπληρωθούν τα όνειρα μας.

Ώρες Λειτουργίας της έκθεσης:
Δευτέρα – Σάββατο : 10: 00π.μ  – 1:00μ.μ  & 4:00μ.μ  – 8:00μ.μ
Κυριακή: 4:00μ.μ -8:00μ.μ