Η Debby Hefferman σήμερα ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Μετά την εξασφάλιση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Graphic Design από το Alexander College, αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο οι ευκαιρίες της για επαγγελματική αποκατάσταση, όχι μόνο στον τόπο μας, αλλά και διεθνώς. Επικοινωνήσαμε μαζί της και μιλήσαμε για την ακαδημαϊκή εμπειρία σπουδών που είχε στο Alexander College/University of the West of England(UWE).

Η Debby γεννήθηκε στην Αμερική, σπούδασε και εργάστηκε εκεί. Μετά από κάποια χρόνια δουλειάς ως εκπαιδευτικός στον κλάδο του Graphic Design συνειδητοποίησε ότι χρειάζεται ένα μεταπτυχιακό τίτλο, ο οποίος να διευρύνει τους ορίζοντες για την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Ο δρόμος την οδήγησε στο Alexander College/UWE όπου προσφέρεται μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον κλάδο του Graphic Design. Η εμπειρία της καθώς και η πορεία της αργότερα ως επαγγελματίας την ώθησαν να μοιραστεί μαζί μας αυτές τις επιτυχίες στη ζωή της.

Πως θα περιέγραφες την εμπειρία σου στο Alexander College;

Η εμπειρία μου στην Κύπρο και ειδικότερα στο Alexander College ήταν αδιαμφισβήτητα θετική. Εκεί απόκτησα τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών μου, ο οποίος μου έδωσε τη δυνατότητα να διεισδύσω εις βάθος στο σχεδιασμό και να «πειραματιστώ» πάνω σε πιο πρωτότυπες ιδέες. Το project που αναλάβαμε να υλοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος ήταν πραγματικά υπέροχο και μου έδωσε προσωπικά την ευκαιρία να επανεξετάσω την πρακτική σχεδιασμού και να βελτιωθώ ως επαγγελματίας.

Το ακαδημαϊκό προσωπικό του Alexander College ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες σου;

Όλοι οι καθηγητές με τους οποίους συναναστράφηκα ήταν πολύ βοηθητικοί, τόσο μαζί μου, όσο και με τους υπόλοιπους φοιτητές. Αυτό που μου κάνει περισσότερη εντύπωση είναι ότι μας έσπρωχναν συνεχώς στην αντιμετώπιση προκλήσεων, έτσι ώστε να δημιουργούμε καλύτερα έργα. Είναι επικοινωνιακή και ικανοί στο να κατευθύνουν τους φοιτητές έως ότου ολοκληρώσουν τα projects και τις σπουδές τους με επιτυχία.

Ποια είναι η δική σου άποψη σχετικά με την αξιοποίηση του πτυχίου ή μεταπτυχιακού από το Alexander College/UWE. Με λίγα λόγια, πως μπορεί να αξιοποιηθεί;

Θεωρώ ότι ένας πτυχιακός ή μεταπτυχιακός τίτλος από το Alexander College/UWE είναι πολύ χρήσιμο εφόσον επικυρώνει τη ποιοτική δουλειά ενός γραφίστα. Το πιο πολύτιμο εργαλείο που κατέχει κάποιος με την ολοκλήρωση των σπουδών του είναι το πορτφόλιο που δημιούργησε κατά τη διάρκεια φοίτησής του στο UWE. Ευτυχώς είχα και εγώ την ευκαιρία να δημιουργήσω ένα τέτοιο πορτφόλιο και αυτό λειτούργησε ως πλεονέκτημα όταν αναζητούσα εργασία.

Ένα χαρακτηριστικό των Γραφίστων είναι ότι πρέπει διαρκώς να έχουν «φρέσκες» ιδέες. Εσύ τι κάνεις για να ανανεώνεις τις ιδέες σου;

Για να ανανεώνω τις ιδέες μου είμαι διαρκώς σε εγρήγορση. Παρατηρώ τα designs γύρω μου, στα περιοδικά, τα μουσεία… Όταν αναλάβω ένα καινούριο project, τότε πρώτα προχωρώ σε έρευνα, λαμβάνω τα κατάλληλα ερεθίσματα και έπειτα προχωρώ στην υλοποίηση.

Πότε είναι η τελευταία φορά που είπες “wow” με τη δουλειά σου;

Το τελευταίο πράγμα που με έκανε να πω “wow” είναι όταν είδα το έργο του καλλιτέχνη JR. Η δουλειά του είναι φανταστική! Επίσης λάτρεψε τις γυναίκες που είναι ηρωίδες στο έργο του.