Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες για την πρόσκληση να παραστώ και να χαιρετίσω με ξεχωριστή χαρά τα εγκαίνια του Ερευνητικού Κέντρου Αλεξάντερ, η δραστηριοποίηση του οποίου έχει αποφασιστεί από το Alexander Collage με την έναρξη της ακαδημαϊκής περιόδου 2015 – 2016.

Εκπροσωπώντας ένα Δήμο που για 42 χρόνια βιώνει τις αντίξοες συνθήκες της ημικατοχής της πατρίδας μας, ίσως με το πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο, αλλά με δημότες εργατικούς και προοδευτικούς οι οποίοι θέτουν το θεσμό της εκπαίδευσης πάντοτε πολύ ψηλά στις προτεραιότητες τους στοχεύοντας στην κοινωνική τους πρόοδο και ανέλιξη, βλέπουμε με μεγάλη ικανοποίηση τη λειτουργία και δραστηριοποίηση ενός άρτια επανδρωμένου Ερευνητικού Κέντρου στην περιοχή μας.

Ο συνδυασμός του Ερευνητικού Κέντρου  αυτού από το Alexander College με την εκπαιδευτική του αποστολή αποτελεί την καινοτομία που έλειπε από την περιοχή μας και ασφαλώς έχει να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας μας και την πρόοδο που όλοι προσβλέπουμε για το μέλλον του τόπου μας.

Αναλύοντας τους βασικούς στόχους και σκοπούς του σύγχρονου αυτού Κέντρου, συνδέοντας τους και με την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας που μας οδήγησε στην οικονομική κρίση και φθορά που ταλανίζει τον τόπο μας, θέτοντας ως άμεση προτεραιότητα την αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας τόσο της δημόσιας υπηρεσίας όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είμαστε βέβαιοι ότι το όφελος που θα προκύψει από τη λειτουργία του Κέντρου θα είναι αξιόλογο με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Τόσο ο σύγχρονος τρόπος σκέψης και κριτικής μελέτης, όσο οι εκσυγχρονισμοί που απαιτούνται σήμερα βασιζόμενοι στις διεθνείς και Ευρωπαϊκές σχέσεις αλλά και σε τομείς όπως η  αειφόρος ανάπτυξης, σε μια χώρα με αξιόλογο πολιτισμό και ιστορία χρειάζονται σίγουρα την επιστημονική μέθοδο ερευνητικών προγραμμάτων που το Κέντρο θα έχει τη δυνατότητα να περάσει στους νέους μας.

Είναι καιρός οι νέοι μας να βρουν τον τρόπο να προσαρμόσουν τις γνώσεις τους στις ανάγκες της δικής μας κοινωνίας και να παύσουν να αναζητούν διεξόδους σε ξένες χώρες.

Ευχόμαστε και ευελπιστούμε σε κάθε επιτυχία και πρόοδο στο έργο του ερευνητικού κέντρου Alexander προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας μας.