Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις 7.00 μ.μ, στο θέατρο του Alexander College/UWE στη Λάρνακα τελούνται τα εγκαίνια του Ερευνητικού Κέντρου Αλεξάντερ.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Ομήρου. Θα τιμήσουν με την παρουσία τους και θα χαιρετίσουν Δήμαρχοι της Επαρχίας Λάρνακας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και εξαίρετοι ερευνητές.

Παρουσίαση θα γίνει από το Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Αλεξάντερ, κ. Κώστα Χριστοδουλίδη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

Κ. Άντης Λόππας(Διευθυντής Alexander College), κ. Αντρέας Λουρουτζιάτης(Δήμαρχος Λάρνακας), κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης(Δήμαρχος Αραδίππου), κ. Κύπρος Ανδρονίκου(Δήμαρχος Δρομολαξιάς-Μενεού), κ. Σάββας Ξενοφώντος(Δήμαρχος Λευκάρων), Δημήτρης Παπαπέτρου (Δημαρχος Αθηαινου), κ. Όθωνας Θεοδούλου(Πρόεδρος ΕΒΕΛ Λάρνακας) και κα. Νάσα Παταπίου(Ιστορικός-Ερευνήτρια).

Το «Ερευνητικό Κέντρο Αλεξάντερ» ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2015 και το κύριο αντικείμενό του είναι :

  1. Η προώθηση της έρευνας, της καινοτομίας και κριτικών μελετών
  2. Η ανάπτυξη υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας στους τομείς της οικονομίας, της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, στους τομείς της νομολογίας, των τεχνών και του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της πληροφορικής, των διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων.
  3. Η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κυπριακών κοινοτήτων στους σχετικούς τομείς.
  4. Η επιστημονική συμβολή στην ανάπτυξη της Λάρνακας.