Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την τρίτη διάλεξη του εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη, το απόγευμα της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο του Alexander College/UWE. Το θέμα της διάλεξης ήταν η «Σύντομη εισαγωγή στην Αλχημεία και η μελαγχολία του Durer».

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης ο ομιλητής έκανε μια σύντομη εισαγωγή στην Αλχημεία, τόνισε ότι «η αφετηρία της χάνεται στα βάθη των αιώνων και όπως όλα τα σημαντικά πράγματα κρύβεται στην επιφάνεια της καθημερινότητάς μας για να επιβιώσει. Από τον 18o αιώνα και μετά έχει γίνει η συγκαλυμμένη ανάγκη του ανθρώπου για μετάβαση σε κάτι “ανώτερο”, η έμμεση απελευθέρωση από τον άκρατο ρεαλισμό που μας έχει καθηλώσει στα σκοτάδια του αποδείξιμου».
Στο τέλος της διάλεξης ο κ. Βασιλειάδης απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων, οι οποίοι εκδήλωσαν την επιθυμία τους για επανάληψη παρόμοιων εκδηλώσεων.

Ο γνωστός εικαστικός και εκπαιδευτικός ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Alexander College/UWE στις 10 Δεκεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2015 με τον κύκλο 4 διαλέξεων.

H τελευταία διάλεξη του Βασίλη Βασιλειάδη στο Alexander College/UWE, θα γίνει την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, στις 7:00μμ, με θέμα «Giotto Di Bundone, ο βοσκός που πέρασε το κατώφλι του Μεσαίωνα».

Οι διαλέξεις γίνονται στην ελληνική γλώσσα.

«Μπορεί η Μελαγχολία του Durer να είναι τελικά μια μεγάλη και πολύπλοκη αυτοπροσωπογραφία γεμάτη μυστήριο και αλληγορίες. Ένα μικρό χαρακτικό που έκλεισε μέσα του όλες τις ανησυχίες του σημαντικότερου ίσως εκπρόσωπου της αναγέννησης του Βορρά. Ένα REBUS που ξεκλειδώνει αργά και δύσκολα μόνο στα μάτια όσων τολμούν να πιστέψουν στη μαγεία της Τέχνης»
-Βασίλης Βασιλειάδης