Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η e – συζήτηση που διοργάνωσε ο κλάδος BDes Graphics, με θέμα «Μια κουβέντα για τη δημιουργία, την αγορά και τις αξίες τους», με ομιλητή τον γνωστό επαγγελματία Χάρη Τσέβη.

Ο ομιλητής κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, κυρίως λόγω της εμπειρίας και των γνώσεών του, για το design, ως κλάδου και για τη θέση που κατέχει στην αγορά εργασίας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον ομιλητή να κάνει μια αναφορά στην επαγγελματική του πορεία, πώς κατάφερε να δικτυωθεί στο χώρο και να συνάψει μεγάλες συνεργασίες με εταιρείες. Τόνισε ότι, και ο ίδιος, όπως και κάθε νέος designer, είχε να αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα και προσκλήσεις μέχρι να αποκτήσει πελατολόγιο.

Ο ίδιος δεν δίστασε στην αρχή της πορείας του, να εργαστεί – με λίγα ή καθόλου έσοδα – έτσι ώστε να αναδείξει την δουλειά του και να γίνει γνωστός στο χώρο. Η μία συνεργασία έφερνε την άλλη, και αυτό τον ικανοποιούσε ιδιαίτερα, τόσο για την αναγνώριση, όσο και για την αύξηση των εσόδων του.

Φοιτητές, επαγγελματίες και φίλοι του design είχαν την ευκαιρία, επίσης, να ενημερωθούν σχετικά με τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος στις μέρες μας, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται εν όψει της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και του κλάδου των διαφημίσεων.

Το ακαδημαϊκό ίδρυμα Alexander College, συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αυτής της ιδιαίτερης περιόδου, με γνώμονα πάντα την ποιοτική αναβάθμιση.