Παρουσίαση του βιβλίου «Γοργόνα στον Καθρέφτη», της Συγγραφέως και Ακαδημαϊκού Μαρίας Ιωάννου, διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο Alexander. H παρουσίαση είναι διαδικτυακή και θα γίνει την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, στις 5:00μμ.

Η βιβλιοπαρουσίαση περιλαμβάνει την τιμητική παρουσία της  Μαίρης Ιωαννίδου Κουτσελίνη, Καθηγήτριας και Προέδρου Δ.Σ. ΔΙΠΑΕ, και της Μιράντας Χρίστου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης, περιέχει αντιφώνηση από τη συγγραφέα, και ευγενική συμμετοχή από τις απόφοιτες του τμήματος Νομικής του Alexander College, Χαρά Τσιάρλη και Ειρήνη Τσιαλή, που θα αναγνώσουν σύντομα αποσπάσματα από το μυθιστόρημα. Την εκδήλωση θα εισαγάγει ο Κώστας Χριστοδουλίδης, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου.

Η Γοργόνα στον Καθρέφτη είναι ένα βιβλίο ρομαντικό με στοιχεία του φανταστικού, που έχει ως κύριο θέμα το πώς να βρούμε το θάρρος να συνεχίσουμε παρά τις δυσκολίες, αλλά και να κάνουμε τις δικές μας επιλογές στα αχαρτογράφητα νερά της ζωής.

Η Μαρία Ιωάννου γεννήθηκε στην Κύπρο και έχει ζήσει στην Κύπρο και στην Αγγλία. Σπούδασε Νομική και κατόπιν Αγγλική Φιλολογία, και είναι Διδάκτωρ Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Έξετερ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εργαστεί τόσο ως νομικός, όσο και ως εκπαιδευτικός και έχει δημοσιεύσει ακαδημαϊκές μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γράφει μυθιστορήματα που συνδυάζουν το παραμύθι με το ρομάντζο και το φανταστικό. Παράλληλα, είναι book and lifestyle blogger, διατηρώντας τη σελίδα «The Lipstick Papers» στο Facebook.

Η παρουσίαση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας Zoom. Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://alexander-ac-cy.zoom.us/j/92940689820?pwd=QUpmVWpQR21VcERJVDJnMTNWa2dvdz09

Meeting ID: 929 4068 9820
Passcode: 158463