Ο μήνας Οκτώβριος είναι και φέτος αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα Alexander College, σε συνεργασία με την Europa Donna Cyprus, διοργανώνουν ενημέρωση προς τη φοιτητική κοινότητα, σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, την πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Η ενημέρωση θα γίνει την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, στις 11:00, από τη Ψυχολόγο της Europa Donna Δρ Στέφανη Χριστοδουλίδου. Παράλληλα, φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό του Alexander College, θα ενισχύσουν οικονομικά το σύνδεσμο, κάνοντας τη δική τους εισφορά. Όλα τα έσοδα θα λάβει ο οργανισμός, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στη σωστή ενημέρωση, πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Επιπλέον, ο Γυμναστής Αντρέας Μιχαήλ, θα δώσει στους φοιτητές συμβουλές για σωστή άσκηση και η Έλενα Σολωμού συμβουλές για σωστή διατροφή, ως προληπτικά μέτρα για τον Καρκίνο του Μαστού.

Τη συγκεκριμένη μέρα καλούνται όλοι όσοι θα βρεθούν στο Alexander College, να φορούν ροζ χρώμα, ως συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης.

Όλες οι ενέργειες θα πραγματοποιηθούν τηρώντας τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας προς πρόληψη της διάδοσης του ιού Covid – 19.