Το Alexander College διοργάνωσε διάλεξη με θέμα “Study Healthy – Nutrition & Exercise for students, με ομιλητές την αναγνωρισμένη Διαιτολόγο/Διατροφολόγο Έλενα Σολωμού και τον εγκεκριμένο γυμναστή Λάμπρο Ιωάννου.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο Alexander College (Λάρνακας), την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020.

Αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τους φοιτητές, τη σωματική άσκηση και τις διατροφικές τους συνήθειες και δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές με στόχο την ενίσχυση της μνήμης τους, την απόκτηση ενέργειας και τη μείωση του άγχους. Με αποτέλεσμα να επιτευχθεί  η καλύτερη επίδοσή τους στις σπουδές τους.

Η Έλενα Σολωμού μετέφερε στο κοινό σημαντικές διατροφικές συμβουλές και tips για την βελτίωση της μνήμης, της διάθεσης, της συγκέντρωσης αλλά και της μείωσης του στρες κατά την περίοδο των εξετάσεων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε  τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, τροφές με βιταμίνες του συμπλέγματος Β και χολίνη για την ενδυνάμωση της μνήμης και την ενίσχυση της συγκέντρωσης. Για την καταπολέμηση του άγχους πρότεινε τροφές πλούσιες σε Υδατάνθρακες, Φυλλικό οξύ και Βιταμίνη C, ενώ τόνισε τη σημασία ενός πρωινού υψηλής διατροφικής αξίας.

Ο Λάμπρος Ιωάννου με την σειρά του ανέπτυξε τα σωματικά και πνευματικά οφέλη της άσκησης: ενισχύει τις επιδόσεις, είναι το καλύτερο διάλειμμα που μπορεί να κάνει ένας φοιτητής από το διάβασμα, ενισχύει την ευεργετικότητα και παραγωγικότητα, προσφέρει ευεξία και ανακουφίζει από το άγχος. Κλείνοντας, τόνισε ότι κάποιος, ο οποίος γυμνάζεται, κερδίζει περισσότερη ενέργεια από τη γυμναστική, την οποία μπορεί να τη διαθέσει στο διάβασμα.

Τέλος, οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού. Με την ολοκλήρωση της διάλεξης, οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν υγιεινά σνακ, τα οποία παρασκεύασαν φοιτητές του κλάδου MSc (Hons) Hospitality Management.