Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, η τελετή αποφοίτησης του Alexander College στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας.

Τίτλοι σπουδών απονεμήθηκαν σε αποφοίτους πτυχιακών και μεταπτυχιακών κλάδων που φοιτούν σε Λάρνακα και Πάφο.

Με την παρουσία τους τίμησαν το εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέλη του Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, γονείς και φίλοι του Alexander College.

Μια βραδιά με ανάμεικτα συναισθήματα τόσο για τους απόφοιτους, όσο και για τους γονείς, φίλους και συγγενείς τους, που βρέθηκαν εκεί για να τους τιμήσουν με την παρουσία τους. Η ατμόσφαιρα εορταστική, όπου το εκπαιδευτικό ίδρυμα γιόρταζε παράλληλα και τα 30 χρόνια ύπαρξής του, σε ένα θέατρο όπου η χαρά εναλλασσόταν με τη λύπη και τη νοσταλγία για τα φοιτητικά χρόνια που τελειώνουν.

Στο βήμα ανέβηκαν για χαιρετισμούς και ευχές, ο Άντης Λόππας, Διευθυντής του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος Alexander College, ο Κυριάκος Χαραλάμπους εκ μέρους της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου, Αντρέας Βύρας και Ευάγγελος Ευαγγελίδης αντίστοιχα, καθώς και η τέως Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του AC, Άντρεα Δημητρίου.

Στο χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Alexander College Άντης Λόππας αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες των τελευταίων μηνών και ότι «εμείς στο Alexander College, έχουμε κάθε λόγο να σας καμαρώνουμε! Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων, όταν η Κύπρος τέθηκε σε κατάσταση πανδημίας και όταν το δια ζώσης, έγινε εξ αποστάσεως.» Ευχήθηκε η επιστροφή στην κανονικότητα να είναι τελεσίδικη αυτή τη φορά, ενώ έστρεψε το βλέμμα προς τους απόφοιτους, προτρέποντάς τους, «αυτή η περίοδος που ξεκινά να είναι η πιο παραγωγική περίοδος της ζωής σας, να παραμείνετε δυνατοί και αποφασιστικοί, μπροστά στις προκλήσεις. Να μη διστάσετε να διεκδικήσετε τη νέα θέση που δικαιούστε σ’ αυτή τη σύγχρονη κοινωνία, να δουλέψετε σκληρά για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας.»

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, σημείωσε ότι «τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, ενώ πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος τους για την καλλιέργεια δεξιοτήτων στους νέους, ώστε να απασχοληθούν στην αγορά εργασίας και να συνεισφέρουν με τη σειρά τους, ενεργά στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, καλούνται να συμβάλουν στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου για να καταστεί η Κύπρος Διεθνές, Περιφερειακό, Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο.»

Ο Ευάγγελος Ευαγγελίδης, Δήμαρχος Αραδίππου κάλεσε τους απόφοιτους να στηριχτούν γερά στις γνώσεις, «να τολμήσετε να πάρετε την πρωτοβουλία, να πιστέψετε στον εαυτό σας και στις δυνατότητές σας. Να ξεχωρίσετε ανάμεσα στους πολλούς, να αποφύγετε τη μετριότητα και να κερδίσετε το σεβασμό.»

Τέλος, ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας πρόσθεσε ότι «είναι βέβαιος για την ποιότητα της επιστημονικής και επαγγελματικής γνώσης των αποφοίτων, αφού στην πόλη μας υπάρχει ένα τέτοιο πανεπιστήμιο που προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των τίτλων σπουδών καθώς και με τη βράβευση των καλύτερων αποφοίτων κάθε πτυχιακού κλάδου.