Οι φοιτητές του Alexander College, του κλάδου Graphic Design, επισκέφθηκαν πρόσφατα το Youth Maker Space στη Λάρνακα. Ξεναγήθηκαν και γνώρισαν από κοντά τον εξοπλισμό τελευταίας και υψηλής τεχνολογίας που διαθέτει ο χώρος, κυρίως όσα αφορούν άμεσα τις σπουδές τους και αργότερα τον επάγγελμα που θα ακολουθήσουν: το Laser Cutκαι CNC.

Με τη συνοδεία των καθηγητών τους, Μαρίας Παλλήκαρος, Έφης Κάτσης και Παναγιώτη Βούλγαρη, παρακολούθησαν στην πράξη τον τρόπο λειτουργίας των εξοπλισμών. Το προσωπικό του Youth Maker Space, παραμένει φιλικό, έτσι ώστε να εξυπηρετεί κάθε επισκέπτη, που μπορεί να χρησιμοποιήσει τους εξοπλισμούς.

Ο συγκεκριμένος χώρος άλλωστε, δημιουργήθηκε για να παρέχει υποστήριξη μέσω της τεχνολογίας, για την ανάπτυξη πρωτοτύπων και υλοποίηση των επιχειρηματικών τους ιδεών. Οι χώροι τύπου «makerspaces» αντιπροσωπεύουν τον εκδημοκρατισμό του σχεδιασμού, μηχανοποίησης, κατασκευής και εκπαίδευσης. Οι νέοι μπορούν να μάθουν για την τεχνολογία, χειροτεχνίες και άλλες δημιουργικές κατασκευαστικές διαδικασίες και μεθόδους, να μοιραστούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και να εφαρμόσουν στην πράξη τη γνώση και τις δεξιότητες αυτές. Το δημιουργικό φάσμα που καλύπτει είναι τεράστιο!