Καταρχήν να ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας για να απευθύνω χαιρετισμό στα Εγκαίνια του Ερευνητικού Κέντρου Αλεξάντερ.

Η δημιουργία το Ερευνητικού Κέντρου Αλεξάντερ αποτελεί από μόνη της κίνηση προοδευτική και καινοτόμα.

Η προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας σε όλους τους τομείς συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βελτίωση της ζωής των ανθρώπων εφόσον συνδέεται με την αξιοποίηση λαμπρών, ευφάνταστων αλλά και ταυτόχρονα εφαρμόσιμων ιδεών.

Η ανάπτυξη της οικονομίας, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας σήμερα, ιδιαίτερα η πόλη και επαρχία Λάρνακας αποτελεί πάντοτε στόχο, αντικείμενο μελέτης και προτάσεων από ερευνητικά κέντρα.

Λόγω γεωγραφικής θέσης, η πόλη και επαρχία μας έχουν συνδεθεί άμεσα με την εξεύρεση και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και είναι απαραίτητο και απόλυτα αναγκαίο η ανάπτυξη του κλάδου αυτού να βελτιώνει το επίπεδο ζωής των ανθρώπων της επαρχίας αντί να δημιουργεί προβλήματα.

Προσωπικά θεωρώ αυτό το ζήτημα πρόκληση για το Ερευνητικό Κέντρο Αλεξάντερ το οποίο δύναται να δώσει καινούριες και καινοτόμες ιδέες προς εξασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης της πόλης μέσα από τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Η επένδυση που πραγματοποιείται σήμερα με τη δημιουργία του Ερευνητικού Κέντρου Αλεξάντερ είμαι σίγουρος ότι θα έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα τόσο για το ίδιο το ίδρυμα όσο για την επαρχία μας ευρύτερα.

Είμαι σίγουρος ότι, κάτω από τη διεύθυνση του κ. Κώστα Χριστοδουλίδη σύντομα θα είμαστε μάρτυρες του θετικού έργου που θα επιτελέσει το Κέντρο.