Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Alexander College Δημοσιογραφική Διάσκεψη με θέμα την επίσημη παρουσίαση της Καινοτόμου Ακαδημίας «Άλφα Εργασία» στο ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό ίδρυμα Alexander College στη Λάρνακα.

Η παρουσίαση έγινε από τον Εκτελεστικό Σύμβουλο του Επιχειρείν Δράση ΚΕΑ κ. Πέτρο Πέτσα, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη που προέκυψε στον τόπο μας για δημιουργία μιας πρωτοπόρου ακαδημίας η οποία με τη βοήθεια συμβούλων καθοδήγησης θα προσφέρει την άμεση διέξοδο από την ανεργία και από την περιθωριοποίηση στην οικονομική και κοινωνική ανάταση.

Το Επιχειρείν Δράση – ΚΕΑ associate member Business Angels Europe και το Αlexander College/University of the West of England με τη δημιουργία της καινοτόμου ακαδημίας Άλφα Εργασία έχουν ως αποστολή και στόχο την καθιέρωση της «έξυπνης» βραχείας εκπαίδευσης και κατάρτισης για άμβλυνση του τεράστιου προβλήματος της υποαπασχόλησης μέσα από την αυτοαπασχόληση (καινοτομία-νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα) και την εξειδίκευση των ανέργων σε νέους επαγγελματικούς τομείς που έχει άμεση ανάγκη η αγορά εργασίας εγκαινιάζοντας το σχέδιο ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε κοκτέιλ κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Πέτσας συζήτησε με το κοινό.

Το Alexander College/UWE Bristol στοχεύει πάντα στην κοινωνική προσφορά κι ενημέρωση της κοινωνίας (και της φοιτητικής κοινότητας) για βαρυσήμαντα θέματα που αφορούν την Κύπρο και όχι μόνο.