Πραγματοποιήθηκε χθες, 24 Ιουνίου, η αποφοίτηση του Alexander College/University of the West of England στο Κτήμα Μακένζι στη Λάρνακα.

Την βραδιά παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος Γωγώ Αλεξανδρινού.

Περισσότεροι από 110 φοιτητές αποφοίτησαν από πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς κλάδους.

Δεκάδες επίσημοι προσκλεκλημένοι, βουλευτές, πολιτικοί, ανθρώποι των τεχνών, αλλά και εκπρόσωποι από το Πανεπιστήμιο του University of the West of England του Bristol τίμησαν με την παρουσία τους την αποφοίτηση του Alexander College/University of the West of England μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα.

Ο Διευθυντής του Alexander College/University of the West of England, κ. Άντης Λόππας τόνισε στους απόφοιτους: «Να αδράξετε κάθε ευκαιρία που θα σας δοθεί, να μην επαναπαύεστε, να δουλέψετε σκληρά, κτίζοντας το μέλλον σας πάνω σε γερές βάσεις. Μη φοβηθείτε! Κρατάτε στα χέρια σας το πιο δυνατό όπλο, αυτό της γνώσης, κρατάτε ένα αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό πτυχίο το οποίο θα σας θυμίζει πως οι κόποι σας ανταμείφθηκαν και θα σας ανοίγει δρόμους.Μην αρκεστείτε στη μεμψιμοιρία της εποχής ότι η οικονομική κρίση εμποδίζει τα όνειρά σας. Κάντε αυτή την κρίση, “ευκαιρία” και αποδείξτε ότι τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και σε, ομολογουμένως, δύσκολες οικονομικά περιόδους. Επιλέξτε να διαφοροποιηθείτε από τους υπόλοιπους, εισάγεται την καινοτομία και τολμήστε την αλλαγή».

Eπίσης ο κ. Λόππας ανακοίνωσε και τα καινούρια κεφάλαια που θα ξεκινήσουν με την νέα ακαδημαϊκή χρονιά για το Alexander College/University of the West of England : «Δράττομαι της ευκαιρίας απόψε να ανακοινώσω την εισαγωγή ενός νέου πτυχιακού κλάδου σπουδών “Θεάτρου και Υποκριτικής”, καθώς και την διεύρυνση των δραστηριοτήτων του εκπαιδευτικού ιδρύματος με παράρτημα του Alexander College/UWE στην Πάφο.Δύο νέα βήματα, που, αν και γνωρίζουμε ότι, χρειάζεται πολλή δουλειά και αφοσίωση για να πετύχουν, είμαστε βέβαιοι ότι με την πείρα που αποκτήσαμε από το 1991 και την ευθύνη που μας διακατέχει απέναντι στο έργο που επιτελούμε όσον αφορά τα ακαδημαϊκά δρώμενα, θα πετύχουμε».

O εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κ.Ανδρέας Παπούλας, στην δική του ομιλία τόνισε ότι «Ειδικότερα η Σχολή σας, το Alexander College/University of the West of England, έχει πετύχει σημαντική πρόοδο στα προγράμματα σπουδών, στις κτιριακές εγκαταστάσεις, στις εργαστηριακές υποδομές, καθώς επίσης στην καθοδήγηση και ευρύτερη στήριξη των φοιτητών. Μέσα από τα προγράμματα σπουδών τα οποία προσφέρει, δίνει την ευκαιρία τόσο στους Κύπριους όσο και σε αλλοδαπούς φοιτητές να σπουδάσουν και να αποκτήσουν τις γνώσεις και τα εφόδια για μια πετυχημένη επαγγελματική καριέρα αλλά και την δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε ανώτερο επίπεδο».

Ομιλία διάβασε και ο Professor Peter Rawlings του University of the West of England στο Bristol. «Για το University of the West of England στο Bristol είναι ιδιαίτερη χαρά οι συνεργασίες που χτίζουμε εκτός Βρετανίας. Σήμερα, το Alexander College ως παράρτημα του University of the West of England κλείνει ένα ακαδημαϊκό χρόνο για να ξεκινήσει ένα άλλο, με την ίδια επιτυχία».

Eκ μέρους των αποφοίτων μίλησε η Πρόεδρος του Φοιτητικού Συμβουλίου, Στάλω Παπουή, η οποία ανάμεσα σε άλλα ευχαρίστησε τους καθηγητές και τόνισε πως ένα από τα μαθήματα που έχουν διδαχθεί οι απόφοιτοι φοιτητές είναι να μην παραιτούνται. «Αγαπητοί καθηγητές, θα ήθελα να μας θυμάστε με μια γλυκιά νοσταλγία όπως θα σας θυμόμαστε και ‘μείς. Και να είστε σίγουροι ότι αυτά που μας δώσατε χωρίς ανταλλάγματα θα σας τα επιστρέψουμε σαν ανταμοιβή των προσπαθειών σας, γιατί επενδύσατε σε μας. Eμείς σ’ αυτό το πανεπιστήμιο, δεν μάθαμε μόνο γράμματα και δεν γίναμε μόνο επιστήμονες. Μάθαμε πάνω απ’ όλα να εκτιμούμε, να μη ξεχνούμε και να μην παραιτούμαστε».

Η παρουσιάστρια, Γωγώ Αλεξανδρινού, έκλεισε την εκδήλωση με δυο ευχές:
«Θα κλείσουμε την αποψινή 24η τελετή αποφοίτησης με δύο ευχές: το Alexander College/University of the West of England να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία το σημαντικό ακαδημαϊκό έργο το οποίο επιτελεί και οι σημερινοί απόφοιτοι να βοηθήσουν με τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις, αλλά και ταλέντο, να γίνει αυτός ο κόσμος λίγο καλύτερος, να πάει ένα βήμα πιο μπροστά.
Γιατί όσο υπάρχει η γνώση, υπάρχει και η ελπίδα».

Η βραδιά αποφοίτησης του Alexander College/University of the West of England περιλάμβανε ζωντανή μουσική jazz από το συγκρότημα «Mood Indigo».

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κόκτειλ.